Novosti


E-PROPUSNICA: UPUTA ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA

Sukladno Odluci o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je od 6. travnja 2020. godine samo s e-propusnicama izdanim sukladno Odluci.

OVLAŠTENI IZDAVATELJI E-PROPUSNICA:

  1. Stožer civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog ovlašten je za izdavanje propusnica građanima iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština. Molimo građane da shvate ozbiljnost situacije i podnose zahtjeve za opravdane i nužne slučajeve.
  2. Za sve zdravstvene okolnosti (liječničke preglede i odlaske u zdravstvene ustanove) propusnice su ovlašteni izdavati izabrani liječnici obiteljske medicine.
  3. Za sve poslovne okolnosti (odlaske radnika na posao u drugi grad ili općinu te ostale poslovne aktivnosti pravnih osoba) propusnice izdaje pravna osoba (odgovorna osoba poslodavca ili vlasnika tvrtke).

PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA IZDAVANJE E-PROPUSNICE:

  1. Podnošenje zahtjeva putem sustava e-Propusnice
  1. U slučaju da pojedini građani nemaju pristup navedenim prijavama svi dosadašnji kanali predaje zahtjeva za izdavanjem propusnica, poput slanja elektroničke pošte nadležnom tijelu ili osobnoj dostavi zahtjeva, za sada još vrijede
  • Popunjeni  O B R A Z A C zahtjeva za propusnicu popuniti, te poslati na  e-mail: [email protected]
  • Iznimno će se zahtjevi za propusnice zaprimati i dostavljati osobno, pozivom na broj 051/554-351, te tada apeliramo na građane da se drže sigurnosnih mjera te imaju zaštitne rukavice i masku za lice – RADNIM DANOM od 9 do 13 sati
Skip to content