Novosti


2. NAGRADA ZA NOVI VINODOLSKI U KATEGORIJI NAJUSPJEŠNIJE NAUTIČKE DESTINACIJE

U sklopu turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, koja se održala od 2.-5. listopada u Slavoniji,  Novi Vinodolski se natjecao u kategoriji najuspješnije nautičke destinacije. Uz Zadar i otok Šoltu, Novi Vinodolski je ušao među tri najuspješnije, a u foto završnici osvojio drugo mjesto.  Prvo mjesto pripalo je Zadru, dok je treće mjesto zauzeo otok Šolta.

Ispred Novog Vinodolskog priznanje za 2. mjesto u kategoriji najuspješnije nautičke destinacije preuzeo je gradonačelnik Velimir Piškulić.

„Cilj ovih priznanja je motiviranje svih dionika u turizmu na daljnji kvalitetni rad i razvoj, a za Novi Vinodolski ovo je povratak na turističku kartu Hrvatske.“- istaknuo je gradonačelnik Velimir Piškulić.

Godišnje hrvatske turističke nagrade 2019 podijeljene su po sljedećim kategorijama: Destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Inovacija godine te Atrakcija godine s potkategorijama kulturna atrakcija, prirodna atrakcija, turistički događaj godine i plaža godine, nagrada Ljudi u turizmu, u sklopu koje se dodjeljuje Hrvatska turistička nagrada kao godišnja nagrada „Anton Štifanić“ i Nagrada za životno djelo te nagrada „Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine“. U ovoj su godini po prvi puta  uvedene dvije nove potkategorije: Najuspješnija destinacija kulture i gastronomije te Najuspješnija nautička destinacija.

Organizatori manifestacije su Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

Skip to content