Novosti


25. sjednica Gradskog vijeća, 15. svibnja 2008

Dnevni red 25. sjednice Gradskog poglavarstva

Klub se takmiči u kadetskoj ligi Primorsko-goranske županije-Grupa B. Nakon odigrane 4 prvenstvene utakmice zabilježio je četiri pobjede te se nalazi na prvom mjestu. Cilj je i dalje nastaviti sa započetim radom i to kroz dva aspekta:

– sportske amaterske aktivnosti mladih putem škole MINI BASKET

– organizacija i sudjelovanje na županijskim državnim i međunarodnim natjecanjima

S obzirom da Klub posjeduje pomične mini koševe kojima se regulira visina obruča, ukazala se prilika da se u rad Kluba uključe i mlađe generacije odnosno uzrast učenika i učenica od I. do IV. razreda. Na taj način djeci pružili mogućnost da se kroz program MINI BASKETA upoznaju i zavole čari košarkaške igre već u ranijoj dobi.
CILJEVI

Cilj nam je privući što više male djece u Klub kako bismo sutra mogli popuniti mlađu kadetsku, kadetsku i juniorsku ekipu, te napraviti kvantitativni i kvalitativni pomak u bavljenju sportom, odnosno košarkom na području Grada Novog Vinodolskog. Nas taj način osigurali bismo i omogućili djeci još jednu priliku više za bavljenje sportom kao aktivnosti koja djeci pruža zdravi život, odmiče ih od poroka, uči ih disciplini i radu.
POPULACIJA

Obuhvaćeni bi bili učenici i učenice od I. do IV. razreda, podijeljeni u dvije grupe (mladi i stariji);. Predviđa se uključivanje 40 – 50 polaznika.
OBJEKTI

Program obuke odvijat će se najčešće u dvorani OŠ Ivan Mažuranić a ponekad na otvorenom košarkaškom igralištu. U programu MINI BASKETA koristiti će se mini lopte (30 kom);, vijače, i rekvizite iz školske dvorane (strunjače, švedske ljestve, švedski sanduk, švedska klupa);. Termini obuke bi bili 3 x tjedno po 1,5 sat. Treninge bi vodio stručni voditelj.

PLAN I PROGRAM RADA
Plan MINI BASKETA je razvijanje motoričkih sposobnosti kao što su: bazična snaga, osnovna brzina, osnovna koordinacija, opća izdržljivost, agilnost, ravnoteža. Gore navedene sposobnosti razvijati ćemo upravo putem onih rekvizita sa vježbama određenog sadržaja i lakšeg intenziteta. Također je Plan upoznati djecu sa osnovnim tehničkim i taktičkim vještinama košarkaša. Plan će se realizirati kroz dolje navedeni Program. Naglasak će biti na vježbama dodavanja lopte hvatanja lopte, driblinga i šuta a u vježbama bez lopte radit će se na košarkaškom stavu i tehnici trčanja.

Skip to content