Novosti


31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara u Novi Vinodolski dovodi više od 500 glazbenika

 31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara središnja je manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja će tijekom vikenda 10. i 11. lipnja 2017. godine u Novom Vinodolskom okupiti najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske.

Svečanim mimohodom i zajedničkim muziciranjem na Trgu Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom, više od 500 glazbenika iz 14 puhačkih orkestara najavit će bogati glazbeni vikend koji se već 15 godina za redom odvija u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu.

 

NATJECATELJSKI PROGRAM 31. Susreta odvijat će se u Domu kulture u Novom Vinodolskom, te je otvoren i besplatan za sve slušatelje i ljubitelje puhačke glazbe. Osim na pozornici Doma kulture orkestri sudionici predstavit će se s popularnim skladbama i publici na gradskim trgovima. PROMENADNI KONCERTI orkestara bit će održani u Novom Vinodolskom i Crikvenici u subotu od 19 sati te u Novom Vinodolskom i Selcu u nedjelju od 10.00 sati.

Orkestri sudionici 31. Susreta svoj su nastup morali izboriti stručnom selekcijom na županijskoj razini. U okviru 8 županijskih i regionalnih natjecanja te 4 samostalna preslušavanja selektori HSK-a Vanja Lisjak, Marko Poklepović, Đorđe Radovniković, Mladen Tutavac, Tonći Ćićerić i Šime Vulelija za nastup na 31. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara odabrali su sljedeće orkestre:

Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin

Gradski puhački orkestar Križevci

Puhački orkestar DVD-a Kašina

Puhački orkestar DVD-a Petrovina

Gradska glazba Nova Gradiška                                                              

Puhački orkestar Goričan

Gradska limena glazba Petrinja

Puhački orkestar Čazma

Puhački orkestar DVD-a Ogulin

Puhački orkestar DVD-a Đurđevac

Hrvatsko glazbeno društvo „Zrinski“, Donja Kaštela

Vodička glazba

Puhački orkestar grada Ludbrega

Gradski puhački orkestar Krapina

Bogati koncertni program orkestara na 31. Susretu obilovat će uz repertoarne klasike inozemnih skladatelja i obradama popularnih skladbi te djelima hrvatskih autora čija će izvedba jednom od orkestara donijeti nagradu Hrvatskog društva skladatelja. O ukupno najuspješnijim izvedbama odlučit će stručno povjerenstvo u sastavu Robert Homen, Vanja Lisjak i Miro Saje koji će dodijeliti nagrade zaslužnim orkestrima. Ekskluzivni sponzori 31. Susreta tvrtke Euro-Unit d.o.o., Yamaha Music Europe, Légère Reeds LTD. i Canorus za najuspješnije orkestre osigurali su vrijedne nagrade u obliku instrumenata i  glazbene opreme.

31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara organizira Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Županije primorsko-goranske, uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice, Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, TZ Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Crikvenice, TZ Primorsko-goranske županije, te tvrtke Jadran d.d. Crikvenica.

Više informacija o programu Susreta potražite na www.hrsk.hr.

Skip to content