Novosti


50. 000,00 KN ZA SANACIJU PLAŽE CRVENI KRIŽ I POSTAVLJANJE ZAŠTITNIH BARIJERA ZA PLAŽE U NASELJU NOVI VINODOLSKI

Iz Proračuna Primorsko – goranske županije odobreno je Gradu Novom Vinodolskom 50.000,00 kn za postavljanje zaštitnih barijera za plaže  i sanaciju plaže Crveni križ.

PGŽ je 24. travnja 2018. godine objavila Javni poziv za prijavu projekata za raspodjelu sredstava namijenjenih pomoći u održavanju pomorskog dobra. Grad Novi Vinodolski prijavio je tri projekta te su mu Odlukom o odabiru projekata za održavanje pomorskog dobra od 28. svibnja dodijeljena sredstva od 50.000 kn.  Sredstva u iznosu od 21.000,000 kn utrošena su na postavljanje zaštitnih barijera u naselju Novi Vinodolski u dužini od 800 m s ciljem zaštite kupača od potencijalnih nesreća kao i sigurnosti plovidbe plovnim putevima u neposrednoj blizini kupališta. Zaštitna barijera postavljena je od plaže Prva Dražica do Glavne gradske plaže i od buffeta Bonaca na Obali Petra Krešimira IV do Novog Resorta.

Preostali iznos dodijeljenih sredstava od 29.000,00 kn utrošen je na sanaciju plaže Crveni križ dohranjivanjem žala a sve u cilju zadržavanja plažnog prostora te uređenja plaže.

Ukupna vrijednost realiziranih projekata je 112 tisuća kuna te je razliku financirao Grad Novi Vinodolski iz vlastitih sredstava.

 

Skip to content