Novosti


56. sjednica Gradskog poglavarstva, 24. srpnja 2008.

Dnevni red 56. sjednice Gradskog poglavarstva

DJELOVANJE KLUBA U 1984/85. GODINI

Takmičarska 1984/85. godina počela je sa izvjesnim zakašnjenjem. Pripreme kao i prethodnih godina obavljene su od ruj­na do oktobra. Odigrano je niz prijateljskih utakmica. U tak­mičenje smo ušli igrački ojačani i uvjereni da ove godine klub ne bi smio strahovati za status Hrvatskog ligaša. Naše pretpostavke su se obistinile jer je start u takmičenju bio daleko bolji od najoptimističnijih prognoza. U prvih pet tak­mičarskih kola ostvarili srao maksimalni broj bodova. Iako nam tek sada predstoje utakmice sa jačim protivnicima vjerujemo da ćemo takmičenje u sezoni 1984/85. godini završiti među prvom petoricom Hrvatskih ligaša-zapad.

Kao i prošle godine predstoji nam putovanje u Čehoslovačku na međunarodni košarkaški turnir na kojem ove godine nastupaju WKO “OLABK” WROCLAW, “ZBROJOVKA” BRNO, OSTRAVA i domaćin PRIEVIDZA, sve prvoligaške i drugoligaške ekipe. Kao i prethodne godine vjerujemo da ćemo ostaviti povoljan utisak tim više što smo ove godine objektivno igrački kvalitetniji nego prošle godine.

U toku proljeća i jeseni 1984. godine u redovno takmičenje bila je uključena i juniorska ekipa kluba. Zauzimanjem 3.mjesta od 4 ekipe juniori nisu stekli pravo nastupa u završ­nom takmičenju regije.

Tokom cijele sezone predsjedništvo kluba jednom tjedno sudje­lovalo je na uređenju igrališta i svlačionice. Konačno radovi su privedeni kraju.

Skip to content