Novosti


6. Smotra klapa Novi Vinodolski

U nedjelju, 27.11.2005. godine u 19,00 sati održana je u prepunom Domu kulture Novi Vinodolski 6. Smotra klapa na kojoj su nastupile ženske klape: Senjkinje – Senj, Baklje – Rijeka, Armorin i Dišpet – Zagreb, te muške klape: Tić – Tribalj, Crikvenica, Kamik – Kostrena, Grobnik – Čavle, Reful – Hreljin i Pučki Pivači iz Novog Vinodolskog. Posebni gosti: Ošjak – Vela Luka.

Organozatori smotre bili su KUD “Ilija Dorčić” i Pučki Pivači , Novi Vinodolski, a pokrovitelji su Grad Novi Vinodolski i Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski. Ukratko o aktivnostima ovih deset godina

Dobrovoljno darivanje krvi, tečajevi prve pomoći, zdravstveno-odgojni program, susreti mladeži humanitarnih udruga, briga i skrb za veliki broj osoba u potrebi, akcije: Solidarnost na djelu, Služba traženja, program Likovne radionice i program podizanja kvalitete života.

Jedna od osnovnih akcija Crvenog križa je organiziranje akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja na tlu Hrvatske obilježava svoju 50.obljetnicu.
U sklopu zdravstvenog programa uspješno su organizirane akcije DDK, radilo se na promicanju DDK među mladima i općoj populaciji. Organizirano je 40 akcija u kojima je prikupljeno 1400 doza krvi. Darivatelji su sudjelovali na svim druženjima koja se organiziraju na nivou Županije. Nije izostao ni obilazak starih i bolesnih darivatelja, kao ni vječnih počivališta onih koji nisu više među nama. Organizirane su i svečane Skupštine na kojima su dodjeljivana priznanja višestrukim darivateljima.

Skip to content