Novosti


6. TJEDAN PSIHOLOGIJE U CRIKVENIČKO – VINODOLSKOM KRAJU

Na crikveničko – vinodolskom području od 18. do 24. veljače održava se 6. tjedan psihologije u Hrvatskoj, koji već treću godinu za redom iniciraju “ELAN savjetovanje” i “Sretniji grad”. U organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i Hrvatske psihološke komore pokrenuta je manifestacija “6. tjedan psihologije u Hrvatskoj” čiji je cilj prikazivanje različitih mogućnosti pomoću kojih psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. Manifestaciji se pridružuju psiholozi diljem Hrvatske koji provode široki spektar aktivnosti – predavanja, radionice, okrugle stolove, tribine i slično, kako bi prikazali građanima što se sve radi u okviru psihološke djelatnosti i time doprinijeli popularizaciji psihologije i njezinom približavanju javnosti.

mk4

Tjedan psihologije u Hrvatskoj uvijek se održava u tjednu u kojem pada 20. veljače, dan kada je 1953. godine utemeljeno Hrvatsko psihološko društvo. Ovaj 6. tjedan psihologije poseban je po tome što će se obilježiti značajni jubileji: 60. obljetnica Hrvatskog psihološkog društva te deseta obljetnica Zakona o psihološkoj djelatnosti i osnivanja Hrvatske psihološke komore.

Na crikveničko – vinodolskom području lokalni psiholozi osmislili su program samostalnih i zajedničkih aktivnosti kojima žele doprinijeti općem cilju približavanja psihologije kao primijenjene znanosti građanima Crikvenice i vinodolskog kraja. Time im se nastoji omogućiti da bolje upoznaju što rade psiholozi u njihovom neposrednom okruženju. Tjedan psihologije u Crikvenici psiholozi će obilježiti kroz nekoliko događanja, koja su navedena u programu. Psiholozi pozivaju građane da im se pridruže u obilježavanju 6. tjedna psihologije u Hrvatskoj i posjete njihove aktivnosti ili se pitanjima i komentarima slobodno obrate nekom od psihologa u svom neposrednom okruženju: Dječji vrtić Radost Crikvenica – Sonja Pribela – Hodap (091/241-7997), Osnovna škola Ivana Mažuranića Novi Vinodolski, Andrea Bačić – Pavat (051 244 – 465), Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe Izvor Selce, Hana Rižovski Delogu (051 / 765 – 095), Savjetovalište za djecu, mlade i obitelj Sretniji grad, Crikvenica, Andrea Bačić – Pavat (098/9659 646), Poliklinika Terme, Selce, Iva Brozičević Dragičević (051/ 764 -055) i Psihološko savjetovalište ELAN Dramalj, Kristina Manestar (095/ 90 30191, [email protected]). Organizacija i izvedba ove manifestacije ne bi bila moguća bez pokrovitelja i suradnika te se organizatori zahvaljuju Gradu Crikvenici i Denisse Mandekić, Kavani Milman i Miljenku Manestru, Tiskari Alter – studio, osnovnim školama, Udruzi umirovljenika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, Srednjoj školi dr. Antuna Barca Crikvenica te nesebičnim volonterkama Ani Viđuka i Ivi Baldo – navedeno je u priopćenju organizatora.

Prema programu, koji se može otvoriti na link (ispod teksta), od 18. do 24. veljače u Kavani Milman u Crikvenici održava se Poster – izložba “Gdje su i što rade psiholozi crikveničko – vinodolskog kraja?”. Radionica “Kako efikasno učiti?” održava se 19. veljače u Srednjoj školi dr. Antuna Barca u Crikvenici, a 20. veljače je Dan otvorenih vrata – savjetovalište za roditelje u Dječjem vrtiću Radost Crikvenica od 9 do 14 sati. “Utjecaj buke (muzike) na pamćenje” i “Kako učiti uspješnije” (za učenike četvrtih razreda) održava se 18. i 20. veljače u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom. U petak, 22. veljače, na www.elan-savjetovanje.hr bit će postavljena virtualna poster – izložba “Gdje su i što rade psiholozi crikveničko – vinodolskog kraja?”, a 23. veljače u Osnovnoj školi Julija Klovića u Triblju održat će se IGRA(n)ONICA, a istog dana u OŠ Zvonka Cara i OŠ Vladimira Nazora Crikvenica bit će predstavljena radionica “S djetetom na istoj strani” za roditelje učenika sedmih razreda.

 

PROGRAM OBILJEŽAVANJA 6. TJEDNA PSIHOLOGIJE U CRIKVENIČKO – VINODOLSKOM KRAJU


Skip to content