Novosti


Advent kod Mažuranića uz bogat i raznovrstan program

Bez obzira na vremenske nepogode koje su poremetile otvorenje Adventa kod Mažuranića, Trg Ivana Mažuranića u nedjelju i ponedjeljak ponudio je program, prije svega za sve mališane. U nedjelju je održana animacijska predstava kazališta LA LA LAND pod nazivom „Dan u laboratoriju Djeda Mraza“, a nakon toga je glazbu puštao DJ Powerplayer. Zima je pokazala zube, a i naši Vatreni su se vratili na hrvatsko tlo pa je bila samo nekolicina onih hrabrih koji su uživali u nedjeljnom programu.

No, u ponedjeljak je Advent kod Mažuranića odzvanjao od pjesme i dječjeg smijeha. Dječji vrtić “Fijolica” pripremio je predivan božićni program u kojem su sudjelovale jasličke i vrtićke skupine sa svojim plesnim, pjevačkim i recitacijskim točkama, a osim njih nastupila je i Čudotvornica – glazbeno – engleska skupina. Posebno iznenađenje priredili su djelatnici vrtića na čelu sa ravnateljicom koji su izveli jednu plesnu koreografiju i odličnu pjevačku točku.

Osim nastupa djece, u ponedjeljak je u svoju kuću navratio i Djed Božićnjak pa su se tako sva djeca mogla fotografirati i razgovarati s njime te za uspomenu dobiti fotografiju. Djeca, ali i odrasli, veselo su pohrlili na fotografiranje, ali i vožnju veselim božićnim vlakićem.

I nekoliko predbožićnih dana, u Novom će, ukoliko vrijeme dopusti, biti jako veselo. Danas će se u Kući Djeda Božićnjaka čitati božićna priča „Snježna sestra Maje Lunde“, u četvrtak će u holu škole Ivana Mažuranića biti održana božićna priredba, dok će u Narodnoj čitaonici i knjižnici biti održano predavanje Dore Grabar i Nevenke Romanić Kristensen „Oda bakalaru“.

U petak će se nastaviti i Advent kod Mažuranića i to posebnim gastro doživljajem, jer u goste na Advent stiže chef Damir Tomljanović. Za ovu priliku s njim ipak neće biti natjecatelji Masterchefa, no Damir će na svakoj kućici provesti malo vremena i pomoći oko spremanja ribljih specijaliteta koje će kasnije i ocijeniti, a posjetitelji će ih kasnije moći i kušati. Uz gastro show, za dobru atmosferu će se pobrinuti i grupa F.A.C.E. iz Zagreba koja se isto može pohvaliti da ima veze s Novim Vinodolskom, jer jedna od članica grupe je Novljanka Bruna Levar.

Badnjak u Novom Vinodolskom, tradicionalno će biti u znaku srdelica i vina, koje će dijeliti udruga Ružica Vinodola uz zvuke Trio Familiy, a za odličan Christmas party će pobrinuti grupa Trend uz DJ Djeda Božićnjaka. Dress code – Božić i veselje svima!

U ponedjeljak, na blagdan sv. Stjepana, Joso Butorac održat će božićni koncert u Crkvi sv. Filipa i Jakova u Novom Vinodolskom nakon popodnevne Svete mise koja je u 18:00 sati.

Skip to content