Novosti


BASKET TOUR ’16. U NOVOM VINODOLSKOM 22. SVIBNJA NA FRANKOPANSKOM TRGU OD 14 DO 19 SATI

U sklopu manifestacije FIT4NOVI u Novom Vinodolskom će se  22. svibnja (nedjelja) održati na Frankopanskom trgu od 14 do 19 sati Basket tour – turnir u košarci.

Nova atraktivna sezona 3×3 košarke donosi gostovanje BASKET TOUR-a u čak 16 hrvatskih gradova, a veliki završni turnir najboljih ekipa održat će se tradicionalno u Rijeci 30. srpnja na Korzu. Najbolja ekipa iz Rijeke predstavljat će Hrvatsku na FIBA WORLD TOUR MASTERSU u mađarskom Debrecenu. 

Prvi turnir održat će se u Novom Vinodolskom 22. svibnja, a igrat će se u 3 kategorije (U13, U15, SENIORI). Prijave su besplatne i mogu se objaviti na službenoj web stranici projekta www.basket-tour.com na kojoj se mogu saznati i sve ostale pojedinosti o turneji. Sustav natjecanja je ove godine promijenjen tako da će se na Masters kvalificirati svi pobjednici sa 15 kvalifikacijskih turnira, za razliku od prijašnjih godina kada su se skupljali bodovi po turnirima u regijama. Dinamično i zanimljivo 3×3 natjecanje bit će dopunjeno atraktivnim natjecanjima za igrače (natjecanje u tricama, natjecanje u zakucavanjima), nagradnom igorom za publiku te nastupima najboljih riječkih breakdancera, a za dobru atmosferu pobrinut će se voditelji.

BT PLAKAT 2016

Basket Tuor od samog je početka dio svjetskog projekta WORLD TOUR koji je pokrenula FIBA 2012. godine s ciljem popularizacije košarke. 

U Hrvatskoj Basket Tour se održava u sljedećim gradovima: Novi Vinodolski 22. svibnja, Čakovec, 29. svibnja, Šibenik 7. lipnja, Zagreb 11. lipnja, Osijek 18. lipnja, Sisak 25. lipnja, Mali Lošinj 28. lipnja, Baška 30. lipnja, Karlovac 2. srpnja, Crikvenica 5. srpnja, Rovinj 7. srpnja, Zadar 13. srpnja, Split 15. srpnja, Makarska 16. srpnja, Punat 22. srpnja i Rijeka MASTERS 30. srpnja.

Skip to content