Novosti


Bez ljubavi (Ljetno kino)

Dobitnik Nagrade žirija u Cannesu, Zlatnog bicikla i Nagrade riječke publike na ZFF-u kao i drugih dičnih priznanja, film ruskog redatelja Andreja Zvjaginceva, ‘Bez ljubavi’ prikazat će se 21. kolovoza 2020. godine u dvorištu Doma braće Mažuranić s početkom u 21:15 h.

Sadržaj

Boris i Ženja prolaze kroz razvod. Neprestano se svađaju, pokušavaju prodati stan u kojem žive, te se već pripremaju za svoje nove živote. Boris je u vezi s mlađom djevojkom koja je trudna, dok je Ženja u vezi s bogatim ljubavnikom koji se želi oženiti. Čini se da nitko od njih nije zainteresiran za 12-godišnjeg sina Aljošu. Sve dok on ne nestane…

O redatelju

Andrey Zvyagintsev rođen je 1964. godine u Novosibirsku, Sibir. Nakon što je 1990. diplomirao na odjelu glume ruske Akademije za kazališnu umjetnost, Zvyagintsev je počeo glumiti u kazalištu, na televiziji i u filmovima. Godine 2000. debitirao je kao redatelj s s tri epizode tv serije The Black Room. Njegov prvi dugometražni film, Povratak, bio je nominiran za Zlatni globus nakon što je osvojio Zlatnog lava i nagradu za najboljeg debitanta na filmskom festivalu u Veneciji 2003. godine. Njegov drugi film, Izgnanstvo, premijerno je prikazan na festivalu u Cannesu 2007. godine gdje je Konstantin Lavronenko postao prvi ruski glumac koji je osvojio nagradu za najboljeg glumca. Za svoj treći film Elena Zvyagintsev je osvojio za najbolji scenarij na festivalu u Sundanceu. Njegov film iz 2014. Godine Levijatan prikazan je u službenoj konkurenciji festivala u Cannesu gdje su Zvyagintsev i Oleg Negin osvojili nagradu za najbolji scenarij. Levijatan je nakon toga osvojio Zlatni globus za najbolji strani film te je bio nominiran za Oscara u istoj kategoriji.

 

Skip to content