Novosti


Biciklistička utrka Tour of Croatia u petak u Novom Vinodolskom


Očekuje se da će utrka proći kroz Novi Vinodolski između 12:30 i 13:30 sati, te se pozivaju svi građani da dočekaju utrku na lokaciji Kružni tok – Jadranska magistrala – ugibalište kod Lidla, te podrže manifestaciju koju će uživo prenositi brojne svjetske televizijske postaje.

Biciklistička utrka Tour of Croatia održava se treću godinu zaredom, od 18. do 23. travnja 2017. godine, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara kroz cijeli teritorij Republike Hrvatske. Utrka je započela u utorak u Osijeku, a završava u nedjelju na Trgu svetog Marka u Zagrebu. Vozi se u pet etapa: prva etapa duga 227 km povezuje Osijek i Koprivnicu; druga etapa je duga 123 km i povezuje Trogir i vrh Svetog Jure na Biokovu; treća etapa spaja Imotski i Zadar i duga je 236 km; četvrta etapa utrke, koja prolazi kroz Novi Vinodolski duga je 171 km i vozi se od Crikvenice do Umaga; peta etapa od Poreča do Učke duga je 141 km; konačno, 6. etapa duga 145 km vozi se od Samobora do Trga Svetog Marka u Zagrebu.

Za građane sa šireg područja Grada Novog Vinodolskog svakako je najzanimljiva 4. etapa utrke, kojoj je grad domaćin susjedna nam Crikvenica. Tako će u petak, nakon starta u Crikvenici, prolazna točka utrke biti grad Novi Vinodolski. Očekuje se da će utrka proći kroz Novi Vinodolski između 12:30 i 13:30 sati, te se pozivaju svi građani da dočekaju utrku na lokaciji Kružni tok – Jadranska magistrala – ugibalište kod Lidla, te podrže manifestaciju koju će uživo prenositi brojne svjetske televizijske postaje. Ovo će biti treći puta da biciklistička utrka Tour of Croatia prolazi kroz grad Novi Vinodolski. Prošlogodišnje izdanje utrke Novljani su pozdravili na najljepši način. U velikom broju, gotovo njih pet stotina, odjenulo se u zelene majice i kape, i svojim tijelima načinilo slova NOVI VINODOLSKI , te tako, uz pozdrav, poslali u svijet  milenijsku fotografiju.

(4. etapa utrke Crikvenica – Umag; izvor: www.tourofcroatia.com)

Utrku će izravno prenositi HRT, Eurosport te Eurosport Asia, a svaku će večer emitirati i sažetke s najuzbudljivijim trenucima s etapa. TV prijenos će emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata– u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo. Tako će sliku Hrvatske vidjeti gledatelji u 177 zemalja svijeta, a za tehnički dio prijenosa angažirana je španjolska produkcijska kuća ISB, koja će utrku snimati kamerama u vožnji te uz korištenje jednog posebnog snimateljskog helikoptera koji će pratiti utrku iz zraka.Organizator utrke je agencija Top Sport Events, koju predstavljaju Ivan Črnjarić, event i marketing direktor utrke te Vladimir Miholjević, sportski i tehnički direktor.

(Tour of Croatia 2016. godine, foto: Ivan Balažević)

Skip to content