Novosti


BOGAT PROGRAM ZA OBILJEŽAVANJE 135. OBLJETNICE TURIZMA U NOVOM VINODOLSKOM

Čitava 2013. godina je u ozračju obilježavanja velike novljanske obljetnice – 135 godina organiziranoga turizma. Bogat i vrlo zanimljiv kulturno, zabavni i sportski program tijekom ljetnih mjeseci, samo je uvod u najsvečaniji dio turističke proslave, koji će se održati od 25. do 30. kolovoza, odmah nakon završetka tradicionalne ljetne manifestacije, koja je svojim kulturno – povijesnim i zabavnim programom prešla granice Primorsko – goranske županije – Ružice Vinodola, koja će se na povijesnim lokacijama Novog Vinodolskog i vinogradima Pavlomira održati od 22. do 24. kolovoza – naveo je Vladimir Butković, direktor Ureda Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog.

proslava1

Pokrovitelj 135. obljetnice turizma  u Novom Vinodolskom je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, a supokrovitelj je Ministarstvo turizma RH.

Program obilježavanja 135 godina turizmaa započinje u nedjelju, 25. kolovoza, koncertom Limene glazbe Senj na romantičnom otočiću Sveti Marin, s početkom u 18 sati. Dan kasnije, 26. kolovoza (ponedjeljak) u 20 sati održat će se Fešta od bevande i srdele na rivi u Novom Vinodolskom, uz “Fumić bend”, a srdela i bevanda bit će besplatni za sve. U 21 sat održat će se u Novom Resortu koncert Vivien Galleta i Voljena Grbca.

U utorak, 27. kolovoza, na Trgu Vinodolskog zakona u Novom Vinodolskom bit će održan prigodan kulturni program. Tako će u Gradskoj galeriji Turnac u 20 sati biti otvorena izložba “135 godina turizma u Novom Vinodolskom”, a u 20.30 sati stalna izložba Novljanski narodni običaj, Revija narodnih nošnji Novog Vinodolskog i Kolo.

U Klenovici će istog dana, na rivi s početkom u 20 sati biti održana Fešta od bevande i srdele, uz trio “Barabe”, a bavanda i srdela bit će besplatni.

U srijedu, 28. kolovoza, uz vinograde u Pavlomiru, s početkom u 20 sati, bit će predstavljena knjiga Milorada Zoričića “Ružica Vinodola” te promoviran prospekt “Ružica Vinodola”, kao i obilježena 15. obljetnica vinarstva u Pavlomiiru. Za glazbeni ugođaj pobrinut će se Joso Butorac i trio “Vivak”. Na proslavu su pozvaani svi koji su na bilo koji način sudjelovali i pomogli u realizaciji manifestacije Ružica Vinodola tijekom proteklih deset godina.

vlado butkovic1

Dan kasnije, 29. kolovoza, (četvrtak), s početkom u 20 sati, na terasi hotela Lišanj gradonačelnik, ujedno i predsjednik TZG Oleg Butković, zakazao je svečanu sjednicu Skupštine TZG Novi Vinodolski u povodu obilježavanja 135 godina turizma u Novom Vinodolskom. U petak, 30. kolovoza na Frankopanskom trgu, s početkom u 20 sati, održat će se proslava 10. obljetnice Ružice Vinodola. Tom prigodom održat će se natjecanje svih dosadašnjih pobjednica, a nakon toga fešta u centru uz grupu “Team”.

 

 

 

Skip to content