Novosti


DAN GRADA NOVOG VINODOLSKOG

Proslavu Dana Grada Novog Vinodolskog obilježit ćemo slijedećim događanjima:

04.  siječnja 2006. (srijeda)

19.00 Galerija Turnac: „Novi Vinodolski na razglednicama i fotografijama“ izložba starih razglednica i fotografija – sakupili Nikica Piškulić – Juraš  i Željko Lenhard

05. siječnja 2006. (četvrtak)

18.30. Hol gradske uprave: Postavljanje vijenaca pod spomen obilježja

19.00 Narodna čitaonica: retrospektivna izložba novljanskog slikara Milana Deranje te promocija knjige poezije i proze  Davida Kabalina „Ne zahajaj sunašce moje“

06. siječnja 2006. (petak)

18.00 Dom Kulture: Svečana sjednica Gradskog vijeća tjekom koje će biti uručene godišnje nagrade Grada Novog Vinodolskog za 2005. godinu Dječjem vrtiću «Fijolica», Rukometnom klubu «Vinodol» i Ankici Jovanović, te nagrada za životno djelo Milanu Deranji.

U sklopu programa mladeži od 1995.g. do 1998.g tijekom ljetnih mjeseci Crveni križ i DVD Novi Vinodolski organizirali su uspješan kamp pod nazivom SUSRET MLADE ŽI HUMANITARNIH UDRUGA. Kamp je prošlo više od dvije tisuće djece iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Mladi su uz znanja o prevenciji od požara i pružanja prve pomoći, imali likovnu radionicu, radionice o prevenciji ovisnosti, zabavne večeri, pregršt sportskih događanja i školu za neplivače. Tijekom posljednje četiri godine mladi našeg Crvenog križa odlaze u kampove diljem domovine, gdje također prolaze programe C. K.

Prioritetna zadaća u ovim godinama bila im je i briga i skrb za veliki broj osoba u potrebi. Pomoć su pružali u vidu prehrambenih artikala, higijenskih preparata, odjeći i obući, dekama i posteljini. U raspodjeli i distribuciji pomoći sudjelovali su mnogobrojni VOLONTERI. Sve ove godine Crveni križ organizira i distribuira pakete sa hranom i higijenskim potrepštinama obiteljima lošeg materijalnog stanja po odluci Socijalnog vijeća Grada Novi V.

Skip to content