Novosti


DAN OTVORENIH VRATA DJEČJEG DOMA BRAĆA MAŽURANIĆI NOVI VINODOLSKI, 30. RUJNA

Dječji dom Baća Mažuranići Novi Vinodolski organizira 30. rujna (srijeda)  Dan otvorenih vrata. U 15.30 sati počinje stručna prezentacija programa poludnevnog boravka u domu. Cilj prezentacije je okupiti na jednom mjestu stručne radnike odgojno – obrazovnih ustanova s područja Novog Vinodolskog, Vinodolske općine, Senja i Crikvenice, pružiti im informacije te omogućiti razmjenu iskustava i mišljenja o toj temi. Prezentacija obuhvaća stručno izlaganje, obilazak prostora u kojem se program provodi, predstavljanje rezultata dosadašnjeg rada i planova daljnjeg razvoja – navedeno je pozivu.

plakat2

Program poludnevnog boravka obuhvaća djecu i mlade koji odrastaju u okolnostima prepoznatima kao rizičnim faktorima za školski neuspjeh, s teškoćama psihosocijalne prilagodbe, sa siromaštvom i slično. U Novom Vinodolskom se provodi od 2010. godine. Kroz proces transformacije Doma omogućuje se da ova usluga bude dostupna i lokalnim zajednicama gdje to do sada nije bio slučaj, a s ciljem prevencije institucionalizacije djece i pružanja podrške rizičnim obiteljima u njihovom neposrednom životnom okruženju.

plakat1

Skup je dio programa Dana otvorenih vrata, kada se u Domu organiziraju različite aktivnosti za djecu i odrasle. Ovaj put će se lokalnoj zajednici približiti rad Udruge “Capoeira Rijeka – Beira do Rio” kao inspiracija i primjer dobre prakse. Nakon stručne prezentacije, članovi udruge Capoeira Rijeka izvest će atraktivnu demonstraciju “Upoznajmo capoeira-u” i podijeliti svoja iskustva u poticanju djece i mladih na odabir zdravih stilova života.

Skip to content