Novosti


Dani pred nama u znaku Martinja

Osim bogatom poviješću i kulturnim nasljeđem Novi Vinodolski, grad je koji se diči i svojom dolinom vina te kulturom vinarstva i vinogradarstva. Upravo zbog toga se blagdan sv. Martina, zaštitnika vinara i vinograda, obilježava na poseban način. Ove će godine Martinje u Novom Vinodolskom biti obilježeno dvodnevnim programom.

U četvrtak, 10. studenog, bit će održana radionica tehnikom vinorel, odnosno slikanja crnim vinom. Radionicu će održati zadarska pjevačica i umjetnica Marina Tomašević uz koju će o vinu pričati kvarnerska sommelijerka Lucija Matijević.

Radionica je besplatna, broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju na mail [email protected] Organizator radionice je Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, a suorganizator je Marina Novi.

Centralna proslava Martinja, održat će se u Domu kulture. Organizator ove proslave je Udruga prijatelja grožđa i vina „Ružica Vinodola“ uz suorganizatore Turističku zajednicu Grada Novi Vinodolski, Grad Novi Vinodolski, Lovačko društvo „Košutnjak“ te Pavlomir d.o.o. Na proslavi Martinja će biti velika vinska izložba vinara amatera iz Vinodola nakon koje slijedi i zabava te čin krštenja vina.

Ulaz u Dom kulture podrazumijeva kupnju martinjske čaše s vrećicom uz koju je moguće degustirati vina vinara amatera te besplatnu neograničenu konzumaciju autohtone žlahtine. Za gastro užitak će se pobrinuti Lovačko društvo „Košutnjak“, a za dobru zabavu klapa „Nevera“.

 

Skip to content