Novosti


Delegacija Novog Vinodolskog u Breclavu

Proteklog vikenda, od 15. do 17. rujna delegacija Novog Vinodolskog pod vodstvom Darije Bažok, v.d. ravnateljice Narodnog muzeja i galerije, Marija Butorca, ravnatelja Centra za kulturu i Đurđice Krišković, ravnateljice KUD-a “Ilija Dorčić” posjetila je prijateljski grad Breclav u Češkoj Republici.

Povod je bio obilježavanje 490. obljetnice osnutka lokalnog dijela Charvatska Nova Ves u Breclavu i restauracije lokalnog dijela Poštorne od strane Charvatiana, te je za tu prigodu otkriven i spomenik prijatelju-gradu Novom Vinodolskom u Breclavu. Obilježavanje ove povijesne prekretnice u gradu Breclavu upriličili su gradonačelnik Svatopluk Peček i veleposlanica Republike Hrvatske u Češkoj, gospođa Ljiljana Pancirov.

“Kao i svaki puta do sada srdačno smo primljeni i ugošćeni, a posebnu notu ovom prijateljskom druženju između gradova dala su dva koncerta naše klape  Vinčace. Nastup klape Vinčace izvanredno je popraćen te se već sada sklapaju novi dogovori i nastupi za budućnost. Veliko hvala gradu Breclav i svim sudionicima koji su omogućili ovaj događaj.” – izjavila je Darija Bažok, v.d. ravnateljica Narodnog muzeja i galerije Novi Vinodolski.

 

 

 

Skip to content