Novosti


DEŽURNA SLUŽBA ZA POMOĆ U KUPOVINI I DOSTAVI HRANE I LIJEKOVA GRAĐANIMA GRADA NOVOG VINODOLSKOG

Sukladno utvrđenim mjerama na izvanrednoj sjednici Stožera civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog, Grad Novi Vinodolski uspostavio je dežurnu službu za pomoć u dostavi hrane i lijekova građanima Grada Novog Vinodolskog. Cilj ove mjere je da se smanji izlazak iz kuća i osobni kontakt osoba starije životne dobi i kroničnih bolesnika, koji se smatraju najosjetljivijom skupinom. Također, ova mjera prevencije odnosi se i na sve osobe koje su pod mjerom samoizolacije, te kao takvi ne mogu izlaziti iz svojih kuća.

Dežurnom službom koordinirat će načelnik Stožera civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog i gradonačelnik, a u program dežurne službe uključeni su: djelatnici Udruge za pomoć u kući starijim osobama Grada Novog Vinodolskog, DVD San Marino Novi Vinodolski, Komunalno trgovačko društvo Ivanj te po potrebi ostali pripadnici operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Dežurna služba započinje sa svojim radom od 19. ožujka 2020. godine.

Za osjetljivu skupinu građana grada Novog Vinodolskog (osobe starije životne dobi, kronični bolesnici, osobe u samoizolaciji i invalidi) na raspolaganju će biti besplatni telefon 0800 200 051, na koji će se zaprimati pozivi od 0 do 24 sata. Dežurna služba obavljat će za građane uslugu kupnje i dostave do kućnog praga osnovnih životnih namirnica i lijekova.

Svi djelatnici uključeni u program Dežurne službe imat će iskaznicu s pečatom Grada Novog Vinodolskog te su prilikom obavljanja usluge kupovine i dostave, dužni poštovati i slijediti upute i naputke Hrvatskog Crvenog križa  vezano uz osobnu zaštitu i prevenciju širenja zaraze.

Upute za siguran način pružanja i primanja pomoći tijekom epidemije koronavirusa možete pregledati na sljedećoj poveznici:

Još jednom apeliramo na naše građane, naročito osobe starije dobi i kronične bolesnike te osobe u samoizolaciji da se pridržavaju uputa vezano uz prevenciju od koronavirusa.

Skip to content