Novosti


DJECA DJEČJEG DOMA “BRAĆA MAŽURANIĆI” DARIVALA JABUKAMA KORISNIKE UDRUGE POMOĆ U KUĆI

 djeca i stariji 1 blured

Djeca iz Dječjeg doma “Braća Mažurnići” Novi Vinodolski, u pratnji odgajateljica i djelatnica Udruge Pomoć u kući straijim i nemoćnim osobama Grada Novi Vinodolski obradovala su svoje starije sugrađane  posjetom u njihovim domovima te ih darivala poklon paketima jabuka. Tom prigodom imala su priliku učiti na vlastitom iskustvu što je to međugeneracijska solidarnost.

Naime, poduzeće Fregaria iz Zagreba, u okviru akcije Ministarstva poljoprivrede doniralo je Dječjem domu jabuke domaćih proizvođača. Dom je odlučio tu donaciju podijeliti s drugim ustanovama iz Novog Vinodolskog pa tako i s korisnicima usluga Udruge Pomoć u kući.

djeca i stariji 2 blured

– Ljubaznošću i dosjetljivošću voditeljice Udruge, Ljerke Franjković, nabavljena je i ambalaža  uz koju su djeca zajedno s odgajateljicama i djelatnicama Udruge izradila pedesetak poklon paketa za starije. Potom su zajedno obišli domaćinstva u kojima žive korisnici Pomoći u kući te osobno uručili darove. Njihova posjeta obradovala je domaćine kojima su pokucali na vrata. Naišli su na srdačan prijem, što je djecu ispunilo ponosom i zadovoljstvom. Bilo im je drago što su dobili priliku da u ovo vrijeme darivanja i sami mogu biti oni koji daruju te na taj način pokazati svoju brigu za zajednicu u kojoj žive – istakla je ravnateljica Dječjeg doma Kristina Manestar. (Fotografije su iz arhive Dječjeg doma).

 

Skip to content