Novosti


DOM1

DJECA DJEČJEG DOMA BRAĆE MAŽURANIĆ PROVELI AKCIJU “VELIKO SRCE ZA DJECU SLAVONIJE”

Dječji dom “Braća Mažuranići” Novi Vinodolski organizirao je u sklopu Dana otvorenih vrata akciju prikupljanja pomoći pod nazivom “Veliko srce za djecu Slavonije”. Okupilo se 98 srca velikih i malih Novljana združenih u zajedničkoj želji da pomognu i pošalju poruke podrške malim stradalnicima s područja pogođenih poplavom. Prikupljeni paketi dopremit će se Domu za djecu Slavonski Brod u kojem trenutno borave. Naglasak je stavljen na prikupljanje hrane za bebe i malu djecu, higijenskih potrepština za djecu te preparata za zaštitu od komaraca i drugih insekata – navedeno je u priopćenju Doma.

DOM1

Dječji dom “Braća Mažuranići” Novi Vinodolski nekoliko puta godišnje organizira Dan otvorenih vrata – manifestaciju koja ima za cilj stvarati prilike za zbližavanje i učvršćivanje veza s lokalnom zajednicom. To je događanje u kojem domska djeca zajedno s odgajateljima ugošćuju svoje sugrađane te osmišljavaju zabavne aktivnosti kroz koje se druže i učvršćuju svoja prijateljstva. Nerijetko se sklope i nova.

Suosjećajući sa svojim vršnjacima koji žive u Slavoniji na područjima nedavno pogođenim poplavom, djeca i djelatnici Doma odlučili su ovaj Dan otvorenih vrata posvetiti upravo njima. Smatrali su da mogu doprinijeti akcijama solidarnosti što se ovih dana odvijaju diljem Hrvatske – željeli su i sami pokrenuti jednu takvu akciju. Odrasli smatraju svojom dužnošću da ih u tome podrže i pomognu u ovom plemenitom činu.

-Kroz kontakt s  partnerima – Gradskim društvom Crvenog križa Novi Vinodolski i Domom za djecu Slavonski Brod, doznali smo da trenutno zbrinuli djecu i majke s pogođenih područja pa smo ih pitali, kako možemo pomoći, što im je u ovom trenutku najpotrebnije. Koristimo priliku izraziti svoju zahvalnost svim našim sugrađanima na njihovim prilozima te udrugama “51+” i “Law Riders”  kao i Ženskom rukometnom klubu „Vinodol“. Posebnu zahvalu upućujemo i partnerima u inicijativi i organizaciji – Gradskom društvu Crvenog križa Novi Vinodolski i Domu za djecu Slavonski Brod – navodi se u priopćenju koje je potpisala ravnateljica Kristina Manestar.

Skip to content