Novosti


Dječja maškarana karavana

Male maškare su u petak, 8. srpnja 2005. godine preplavile novljanske ulice i trgove veseleći se i ponosno pokazujući svoje maštovite kostime i maske. Cvjetići, leptirići, pčelice, ribice, Indijanci, bubamare, vile, vilenjaci, vještice i mnogi drugi djeci dragi likovi iz bajki i crtića, njih oko pet stotina sudjelovalo je na malom Međunarodnom ljetnom karnevalu 2005. u Novom Vinodolskom. Nakon što su prodefilirali od Autobusnog kolodvora, Korzom hrvatskih branitelja, mališani su se okupili na središnjim trgovima grada gdje je bio za njih i brojne posjetitelje organiziran zanimljiv zabavni program, koji je bio upotpunjen maštovitim nastupom omiljenog dječjeg voditelja Siniše Cmrka.

Djelatnost Dječjeg vrtića »Fijolica« u Novom Vinodolskom

Dječji vrtić »Fijolica« u Novom Vinodolskom pohađa nešto više od 100 djece, a rad je organiziran u pet skupina primarnog programa i to jedna jaslička skupina i 4 skupine vrtićke dobi od kojih je jedna poludnevna i tri cjelodnevne. Osim redovitih programa, postoje i kraći programi, engleska radionica koja razvija interes djece za učenje engleskog jezika kroz igru i druženje i sportska igraonica čiji je cilj razvijanje potrebe i ljubavi za svakodnevnim tjelesnim aktivnostima, te jačanje zdravlja djece. Djeca su s područja Grada Novog Vinodolskog, no kapacitet vrtića popunjavaju i djeca iz Općine Vinodolske.
Odgoj djece u vrtiću temeljen je na humanističkom, tradicionalnom pristupu prema znanstvenim dostignućima o djetetovom razvoju, uzrastu, sposobnostima i potrebama. Odgojitelji prate najnovija dostignuća u odgoju te po svom izboru primjenjuju ono što im se čini dobrim.

Tijekom godine djeca sudjeluju u brojnim događanjima u vrtiću i izvan njega. Tako se obilježavaju Božićni blagdani i Nova godina, sudjeluje se u Karnevalu i njeguje tradicija ovog kraja, organizira se zimovanje djece i izleti na snijeg, provodi se projekt Olimpijski festival dječjih vrtića gdje djeca sudjeluju u sportskim disciplinama u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, čime se razvija prijateljstvo, takmičarski i sportski duh. Djeca posjećuju razne priredbe, predstave i odlaze na izlete u cilju upoznavanja sa različitim kulturnim i umjetničkim sadržajima, te razvijanja kulturnog ponašanja i obogaćivanja dječjih doživljaja i razvoj senzibiliteta za posebne oblike izražavanja.

Vrtić kroz godinu dobiva i donacije kojima su se sanirale drvene klupice u sklopu dječjeg igrališta, opremila se pokretna sportska dvorana, a kupljena su i dva klima uređaja. Time je riješen problem prostorija u kojima se organizira rad i tijekom ljetnih mjeseci.

Skip to content