Novosti


DJEČJI DOM BRAĆE MAŽURANIĆ U VELJAČI U ZNAKU MESOPUSTA I MAŠKARA

U Dječjem domu Braće Mažuranić u Novom Vinodolskom uvijek je  veselo i živo, a posebno tijekom mjeseca veljače koji je i kod njih u znaku mesopusta i maškara.

zeljak219

Djeca su sa svojim odgajateljicama sudjelovala na dvije dječje redute, u Crikvenici, 9. veljače i Novom Vinodolskom, 23. veljače. Kao i svake godine, djeca su se maškarala, zabavljala i veselila se uz glazbu i ples u Domu kulture u Novom Vinodolskom s ostalim mališanima koji su sudjelovali u tradicionalnoj dječjoj reduti.

zeljak220

Osim maškara, tijekom veljače obilježili su i 7. Tjedan psihologije, u sklopu kojeg je održana igraonica – radionica za obitelji o otpuštanju stresa putem igre “Smućkajte vlastito cjepivo protiv stresa za velike i male”.

U Domu se stalno poboljšavaju uvjeti života i rada djece. Tako su krajem 2013. godine prostoriju derutne kupaonice preuredili u novouređenu čajnu i veš kuhinju, u kojoj se korisnici uče vještinama kuhanja, serviranja, pranja, peglanja itd. Građevinski radovi su financirani iz sredstava nadležnog Ministarstva dok su nam opremu za prostorije osigurali Grad i vlastiti donatori – ističe ravnatelj Boris Pilepić.

zeljak221

Skip to content