Novosti


Dječji tjedan u Novom Vinodolskom

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna u Hrvatskoj koji ove godine traje od ponedjeljka 1. listopada do nedjelje 7. listopada, u suradnji Društva „Naša djeca“ Novi Vinodolski, Dječjeg vrtića „Fijolica“, OŠ Ivana Mažuranića, Narodnog muzeja i galerije Novi Vinodolski, Narodna čitaonica i knjižnica Novi Vinodolski, uz potporu  Grada Novog Vinodolskog i Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog osmišljen je program koji je posvećen obilježavanju Europske godine kulturne baštine.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“. Ovogodišnji moto Dječjeg tjedna glasi „Ljubav djeci prije svega!“

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Društvo „Naša djeca“ Crikvenica poziva svu djecu i roditelje s područja Grada Novog Vinodolskog da sudjeluju u programu „Igra je moć, igrajmo se zajedno!“, koji se održava u četvrtak, 4.10.2018. od 16 do 18 sati u Hostelu Karlovac, Selce.

PROGRAM:

SRIJEDA, 3.10.2018.

9:30-10.30/NARODNI MUZEJ I GALERIJA NOVI VINODOLSKI

Posjet muzeju i razgled postava o Ivanu Mažuraniću

Čitanje priča Ivane Brlić-Mažuranić za predškolski uzrast u sobi Mažuranića

9:30-11:30/NARODNA ČITAONICA I KNJIŽNICA NOVI VINODOLSKI

Likovna radionica za mlađu vrtićku djecu i djecu koja nisu obuhvaćena vrtićkim programom

ČETVRTAK, 4.10.2018.

8:00-9.00/ NARODNI MUZEJ I GALERIJA NOVI VINODOLSKI

Posjet muzeju i razgled postava o Ivanu Mažuraniću

Čitanje priča za 3. razrede osnovne škole

9:00-10.00/ NARODNI MUZEJ I GALERIJA NOVI VINODOLSKI

Posjet i razgled postava o Ivanu Mažuraniću

Čitanje priča za 4. razrede osnovne škole

SUBOTA, 6.10.2018.

10:30-12.30/DOM KULTURE NOVI VINODOLSKI

Tajni život mačaka, projekcija dječjeg animiranog filma

Poruke djece odraslima – slikom i rječju

Svi ponuđeni sadržaji su besplatni i otvoreni za svu djecu i roditelje.

Skip to content