Novosti


DJEČJI VRTIĆ „FIJOLICA“ – VRTIĆ NA DALJINU

S ciljem održavanja što prirodnije komunikacije s djecom, djelatnici Dječjeg vrtića „Fijolica“ su osmislili program online aktivnosti. Ponuđeni sadržaj je interaktivan te pomno pripremljen od strane odgajatelja i stručnih suradnika koji su vodili računa o različitim dobnim skupinama, psihosocijalnim i razvojnim karakteristikama djece.

„Iako djeca trenutno ne borave u vrtiću, pokušali smo dio uobičajene vrtićke atmosfere prenijeti u naše video uratke. Vodili smo se mišlju da materijali za aktivnosti budu lako dostupni u svakom kućanstvu, jednostavni, provjereno zanimljivi djeci i da ne iziskuju mnogo vremena za pripremu. Navedeni sadržaj dostavljat će se roditeljima pomoću ustaljenih internetskih kanala koji se već koriste u komunikaciji s njima, dok će dio aktivnosti biti prikazan na našoj web stranici (http://www.dv-fijolica.hr/vrtic-na-daljinu/). Svaka nova generacija djece nauči nas nečem novom, kao odgajatelji uvijek težimo istraživanju novih principa rada te implementaciji novostečena znanja, no nekada nas i životna situacija poput ove dovede do otkrivanja novih mogućnosti. Odlučili smo negativne osjećaje zamijeniti produktivnošću te nastaviti tamo gdje smo stali, samo ovoga puta virtualno.“ – navode iz Dječjeg vrtića „Fijolica“.
Cilj online programa je zadržati povezanost i odnos između najmlađih korisnika i njihovih obitelji s vrtićem kojeg djeca poznaju i u koji rado dolaze. Iz vrtića ističu da se nadaju da će personalizirani sadržaj, popraćen dobro poznatim licima odgajateljica, djeci i roditeljima olakšati boravak kod kuće i unijeti dio rutine koju su zbog novonastale situacije izgubili.

Skip to content