Novosti


DOBAR START PREDSEZONE NA RIVIJERI NOVI VINODOLSKI

Predsezona na Rivijeri Novi Vinodolski dobro je startala s uskrsnim blagdanima, uz otvorene hotele Lišanj, Tamaris, pansione Maestral i Lavanda, dok je Novi Resort svoja vrata gostima otvorio 25. travnja. U Novom Vinodolskom uoči prvosvibanjskih praznika borave uglavnom domaći gosti te gosti iz Slovenije i Austrije. Prema najavama, kaže Vladimir Butković, direktor Turističkog urada TZ Novi Vinodolski, Hotel Lišanj imat će dobar kontinuitet popunjenosti, a također, nadaju se, taj trend bit će i u ostalim hotelskim kapaciteteima.

zeljak316

– Upravo su u tijeku završni radovi na pripremi i podizanju kvalitete smještaja, poglavito u kampu Klenovica, ali isto tako i u kampovima Povile i Sibinj. Zainteresiranost privatnih iznajmljivača za iznajmljivanje apartmana je velika, što najbolje svjedoči činjenica da je u zadnjih nekoliko mjeseci povećan kapacitet takvog smještaja za dvadesetak apartmana. Ova sezona bi trebala polučiti solidan rezultat, a krajnji zbir noćenja odnosno broja turista ipak će ovisiti o popunjenosti Novi Resorta – ističe Butković.

zeljak314

– Naravno, s obzirom na pomanjkanje broja hotela sigurno je da je cilj povećati njihov broj kao i povećati broj zvjezdica kako bi se na taj način povećao i broj dana korištenja. Naime, samo boljom popunjenošću hotela može se produžiti i popunjenost smještajnih kapaciteta. Privatni smještaj i kampovi dobro su popunjeni tijekom srpnja i kolovoza, ali teško postižu bolju popunjenost izvan turističke špice.

– Nadamo se da će za sezonu 2015. biti realiziran hotel u gradskoj luci te da će se pokrenuti i radovi na jednom od dvaju planiranih lokaliteta za marinu u Novom Vinodolskom. Nadamo se također da će i naše plaže ponudom odgovoriti svim zahtjevima naših turista, a raduje i činjenica da će se iza turističke sezone krenuti i na uređenje dijela plaža na Bribirskoj obali. Novi Vinodolski ulazi u predsezonu kao čisto i uredno mjesto, uključujući u to i sva ostala mjesta na području Grada. U tijeku su i neke akcije čišćanja zaobalja, ali isto tako i nepristupačnih uvala.

zeljak117

Grad Novi Vinodolski, zajedno s institucijama kulture, Turističkom zajednicom i raznim udrugaama pripremio je bogat programkulturno – zabavnih događanja na području čitave Rivijere i očekuje se da će gosti tim segmentom ponude biti zadovoljni.

-Ovih dana izlazi i novi Info 2014. u kojem se nalaze opće informacije, plan grada, progarm svih događanja te ukupna ponuda našeg Grada, kao i oglasi zainteresiranih oglašivača. Info je objavljen u nakladi od trideset tisuća primjeraka, na hrvatskom i engleskom jeziku – zaključio je direktor TZ Vladimir Butković.

Inače, na području Rivijere Novi Vinodolski je oko 2.000 postelja u hotelima, 1.500 u kampovima, oko 4.500 u privatnom smještaju te oko 500 u odmaralištima.

Skip to content