Novosti


Dokumentarni film “Mantinjada po Ronjgovemu”

Grad Novi Vinodolski u suorganizaciji s Ustanovom “Ivan Matetić Ronjgov poziva Vas na svečanu projekciju dokumentarnog filma”Mantinjada po Ronjgovemu” koja će se održati u Domu kulture Novi Vinodolski u petak, 21. travnja 2006. godine u 19,00 sati.
Producent filma je “Istra film” Rijeka, a režiser Bernardin Modrić. U prigodnom programu sudjeluju akademik Nedjeljko Fabrio, maestro Dušan Prašelj, pjesnik David Kabalin Vinodolski i Kulturno umjetničko društvo “Ilija Dorčić” iz Novog Vinodolskog.

Danas Dobrovoljno vatrogasno društvo Novi Vinodolski broji 111 članova koji su raspoređeni u šest kategorija: 26 izvršujućih, 26 pričuvnih, 10 podupirućih, 36 članova A i B mladeži i tri počasna člana. Opremljeno je sa sedam vozila, od kojih je jedno navalno, dvije autocisterne, jedno za šumske požare, jedno kombinirano, jedno terensko te jedno zapovjedno vozilo. Uz to, društvo raspolaže i znatnom količinom raznovrsne vatrogasne opreme koja je neophodna za uspješno djelovanje vatrogasnog društva. Velibor Topolovec ističe da će prošla godina biti upamćena i po mnogim lijepim trenucima u DVD – u Novi Vinodolski. Naime, dvije natjecateljske ekipe iz Novog Vinodolskog osvojile su prva mjesta na županijskom natjecanju u Rijeci te će u lipnju prvi put na državnom natjecanju u Đakovu nastupiti ekipa ženske mladeži DVD-a, a u Osijeku muška A ekipa vatrogasaca.

Tekst: Mira KRAJNOVIĆ ZELJAK, Novi list

Skip to content