Novosti


Dom za djecu obilježava 60. obljetnicu

U mjesecu listopadu završava cjelogodišnje obilježavanje 60. obljetnice Doma za djecu “Braća Mažuranić”, a u petak, 20.10.2006. završnom svečanošću uz prigodan program održao se i okrugli stol o temi stambenih zajednica. U Galeriji “Turnac” postavljena je i prodajna izložba radova štićenika Doma, gdje su izloženi radovi oslikanog stakla, te likovni radovi izrađeni od suhog cvijeća, plastelina, tekstila i raznih drugih materijala, a predstavljen je i godišnjak “Dani djetinjstva”.

Program provođenja izborne nastave za učenike mlađih razreda podrazumijeva rano učenje informatike od 1.- 4. razreda 1 sat tjedno za 4 grupe. Taj eksperimentalni program ranog učenja informatike provodi se već treću godinu.

Program produženog boravka učenika mlađih razreda provodi se u dvije grupe, a organiziran je prvenstveno za učenike putnike od 1. do 4. razreda kojima se do dolaska autobusa nudi u dvije učionice boravak uz stručan nadzor i vođenje. Također je ponuđeno i roditeljima iz Novog Vinodolskog a koji rade te im djeca nemaju gdje biti poslije škole da mogu ostajati u produženom boravku.


Programi izvannastavnih aktivnosti obuhvaćaju: Stvaralačke radionice – grafička radionica, Lidrarno, scenske sekcije koje njeguju čakavski izričaj i sudjelovanje učenika na susretima i manifestacijama koje organiziraju Ministarstvo prosvjete i športa Republike Hrvatske, PGŽ, Grad Novi i drugi. Lidrano podrazumijeva izdavanje klasičnog i elektronskog školskog lista, te sudjelovanje na međugradskoj i međuopćinskoj smotri, županijskoj i državnoj smotri. Pokret ” Znanost mladima” uključuje školska natjecanja, međugradsku i međuopćinsku, županijsku i državnu smotru. Glazbene i folklorne aktivnosti su zbor veliki i mali, pjevačka klapa, izvorni folklor mali i veliki i izvorni sopilaši.

Skip to content