Novosti


DORIS KOŠĆAK IZ NOVOG VINODOLSKOG JE RUŽICA VINODOLA 2013.

balazevic1

Ružica Vinodola 2013. je devetnaestogodišnja Doris Košćak iz Novog Vinodolskog. Prva pratilja je Petra Opačić iz Povila, a druga pratilja je Iva Stošić iz Novog Vinodolskog. Lentu i cvijeće prvonagrađenoj predali su novljanski gradonačelnik Oleg Butković i vinodolski načelnik Ivica Crnić, a prelaznu krunu Ružici Vinodola 2013. uručila je prošlogodišnja pobjednica Marta Petrović.

Najsimpa Ružica po izboru naatjecateljica je Žana Jurčić iz Kastva, najsimpa po izboru sudaca je Jelena Stanić iz Bribira, a najsimpa po odluci žirija je Ana Papić iz Povila.

balazevic2

Doris Košćak nagrađena je poklon bonom “7 dana krstarenja Jadranom” za dvije odobe, što je sponzorirala Turistička agencija Katarina Line iz Opatije te poklon bonom Ronilačkog centra “Dive side” iz Novog Vinodolskog. Nagrade su dobile i ostale natjecateljice.

Trodnevnim natjecanjem dvanaest djevojaka u različitim vinogradarsko – vinarskim vještinama te zbrajanjem osvojenih bodova došlo se do ovogodišnje, desete po redu, Ružice Vinodola. Nakon svečanog proglašenja na Frankopanskom trgu u 23 sata te uručivanja lente, cvijeća i krune za pobjednice, završena je ovogodišnja kulturno – zabavna manifestacija Ružica Vinodola, koja je privukla nekoliko tisuća gledatelja.

balazevic7

Osim natjecanja Ružica u vinogradima Pavlomira i Starom Gradu u Novom Vinodolskom, posjetitelji su mogli uživati u svirci i pjesmi nekoliko bendova  na Korzu hrvatskih branitelja i u Starom Gradu te u sajmu ručno rađenih suvenira i gastronomiji. Inače, dvije večeri natjecanja djevojke su u pratnji mladića s bakljama prošli Korzom hrvatskih branitelja, čime su se predstavile brojnim gledateljima.

balazevic3

Ove godine natjecale su se za Ružicu Vinodola Martina Lekaj iz Novog Vinodolskog, Jelena Stanić iz Bribira, Karla Butorac iz Novog Vinodolskog, Mia Blažević iz Novog Vinodolskog, Vita Anić iz Zagreba, Ivana Rubeša iz Kastva, Iva Stošić iz Novog Vinodolskog, Žana Jurčić iz Kastva, Ana Papić iz Povila, Bruna Mavrinać iz Bribira, Petra Opačić iz Povila i Doris Košćak iz Novog Vinodolskog. Progarm je vodio popularni Davor Jurkotić, a suci su strogo pratili sve natjecateljice i upisivali rezultate.

balazevic8

Vezano za manifestaciju Ružica Vinodola, koja je nastala prema legendi o najljepšoj i najboljoj beračici grožđa u Vinodolu, koju bi nakon berbe okićene vinovom lozom i grožđerm, uz pjesmu i svirku berači pratili u Stari Grad u Novom Vinodolskom, u srijedu, 28. kolovoza u Pavlomiru u 20 sati bit će održana promocija knjige “Ružica Vinodola” autora Milorada Zoričića te promocija prospekta “Ružica Vinodola”. U petak, 30. kolovoza, u 20 sati na Frankopanskom trgu u Novom Vinodolskom bit će održana proslava 10. obljetnice Ružice Vinodola, u sklopu kojega će se natjecati svih dosadašnjih deset pobjednica Ružice te fešta uz grupu “Team”.

Fotografije Ivan Balažević.

Skip to content