Novosti


DRUGI MEĐUNARODNI FESTIVAL KLASIČNE GLAZBE NOVI VINODOLSKI 2012.

FESTIVAL ĆE SE ODRŽATI OD 16. SRPNJA DO 8. KOLOVOZA

MFKG1VOd 16. srpnja do 08. kolovoza održat će se Drugi međunarodni festival klasične glazbe u Novom Vinodolskom. Festival nudi niz koncerata izvrsnih domaćih i stranih glazbenika u špici turističke sezone. Prošlogodišnji Prvi festival svojim je sadržajem potakao velik odaziv publike koja je s interesom i oduševljenjem pratila glazbena događanja.

 

Na svečanom otvorenju, najavljenom 16. srpnja nastupit će Komorni orkestar Riječke filharmonije pod ravnanjem dirigentice Nade Matošević, a kao solist nastupiti će tenor Tvrtko Stipić. Na programu su djela Mozarta, Schuberta i Dvoržaka.

 

Na drugom koncertu, 20. srpnja nastupit će zagrebačka pijanistica Maria Mikulić Štimac sa programom svog nedavno objavljenog CD-a romantičarskih skladatelja Schumanna i Brahmsa, a 25. srpnja slijedi koncert vodećeg slovenskog flautista Cveta Kobala u duu s hrvatskim pijanistom Jakšom Zlatarom. Na programu su djela Couperina, Piazzole, Milottija, Milhauda, Prokofjeva i drugih.

 

Slijedeći u nizu koncerata 01. kolovoza je koncert Dua Balyk, sjajnih ruskih glazbenika koji uvijek iznova oduševljavaju publiku interpretacijama obrada klasične i popularne glazbe na svojim izvorno ne klasičnim instrumentima, harmonici i dombri (mandolini), na način svojstven samo vrhunskim glazbenicima. Iz njihovog bogatog repertoara na programu su djela Liszta, Haendela, Albinonoja, Strausa, Piazzole i drugih.

 

Posljednji i završni je koncert mlade japanske marimbistice Midori Ichikawa koja se već istakla brojnim nastupima na uglednim svjetskim festivalima, spomenimo samo nastup na National Marimba Festival u Japanu ili koncert u njujorškom Carnegie Hallu, koja će nastupiti uz ansambl Zagreb Sinfonietta i japanskog dirigenta Reona Ita.

 

Ovi raznovrsni, zanimljivi i nadasve kvalitetni glazbeni događali čine Novi Vinodolski, koji je već privlačan po svojim prirodnim ljepotama i svojoj zanimljivoj povijesti, još privlačnijim, a dojmovi i sjećanja koje odnose gosti iz naše zemlje bogatiji su, plemenitiji i vrijedniji.

 

Stoga Vas sve pozivamo na koncerte Drugog međunarodnog festivala klasične glazbe Novi Vinodolski – kaže Mario Butorac, direktor Centra za kulturu Novi Vinodolski.

Skip to content