Novosti


DVD San Marino primio vrijednu donaciju – kombi vozilo


Ovih je dana nastavljena uspješna suradnja između njemačkih vatrogasaca i vatrogasaca Novog Vinodolskog. Ovu lijepu priču koju je započeo vatrogasac iz Hannovera Dirk Heidenreih čija obitelj već preko 40 godina ljetuje u Novom Vinodolskom prihvatili su njemački vatrogasci iz organizacije „Njemački vatrogasci pomažu“ sa svojim predsjednikom Andreasom Maierom.

Ovog su proljeća DVD-u San Marino – Novi Vinodolski donirali polovno navalno vozilo koje redovno sudjeluje na intervencijama. Uz to dopremljena je i zaštitna oprema kojom su osim novljanskih vatrogasaca opremljeni članovi DVD-a Kupjak, a jedan dio opreme proslijeđen je i u Splitsko-dalmatinsku županiju na područje koje je ovo ljeto najviše stradalo u požarima. Nije sve završilo na donacijama. Ovo je ljeto organizirano osposobljavanje za njemačke vatrogasce za gašenje požara otvorenog prostora. Organizator osposobljavanja bila je VZ PGŽ, a završna zajednička vježba održana je u novljanskom Pavlomiru. Zajedno sa svojim kolegama iz Novog njemački su vatrogasci sudjelovali u ophodnjama terena i dežurstvu na Vatrogasnom domu u Novom.Stvorena su i nova prijateljstva i dogovorena suradnja za iduću godinu.

Ali nije prošlo dugo vremena i stigla je nova obavijest iz Njemačke. Kako su uvidjeli da Novom nedostaje vozilo za prijevoz ljudi, (kako na intervencije tako i na natjecanja) dali su si truda i pronašli kombi koji su ovih dana i dovezli u Novi Vinodolski. 1200 km vožnje, večera sa kolegama i ujutro povratak avionom za Hannover, uz obećanje da dolaze na proljeće sa novim iznenađenjima za svoje prijatelje.

Skip to content