Novosti


Entente Florale Europe 2008. – Zlatni cvijet Europe

Na završnoj svečanosti u akciji Entente Florale Europe 2008. – Zlatni cvijet Europe održanoj u Splitu 19. rujna Novi Vinodolski je u kategoriji mjesta dobitnik Srebrnog cvijeta Europe. Srebrnu plaketu primio je gradonačelnik Oleg Butković, koji je izrazio zadovoljstvo dobivenom prestižnom europskom nagradom.

Zlatni cvijet Europe je prestižna nagrada koja se dodjeljuje od strane Europske asocijacije za cvijeće i krajobraz čije je sjedište u Bruxellesu, a Novi Vinodolski kandidiran je od strane Direktorija Krajobrazne europske asocijacije u konkurenciji između 26.000 europskih gradova i mjesta a natjecalo se s još 12 mjesta iz 11 država.

Ponovno osnivanje Kluba – Osnivačka skupština 2002. godine

Osnivačka skupština je održana dana 05.11.2002. godine sa početkom u 19,00 sati u vijećnici Grada Novi Vinodolski. Članovi inicijativnog odbora bili su: Tanja Komadina, Boris Pilepić, Tami Sokolić, Devčić Želimir, Matijević Sergej, Krišković Zoran, Klapan Sime Joso, Deleut Enis, Maričić Miroslav, Kalanj Milorad, Butković Branko i Silvano Šamanić koji su na svom sastanku dana 21.10.2002. godine donijeli Odluku o sazivanju osnivačke skupštine košarkaškog kluba, s obzirom da je klub koji je djelovao u Novom Vinodolskom brisan iz Registra, a da je kroz košarkaške školske aktivnosti primijećeno da je jedan veliki broj učenika zainteresiran za košarku. To je dalo poticaj bivšim košarkašima i zaljubljenicima u košarku da osnuju inicijativni odbor i sazovu osnivačku skupštinu.

Skupština je donesla Odluku o osnivanju Košarkaškog Kluba «Vinodol», usvojila statut Kluba, a za predsjednika Košarkaškog kluba «Vinodol» imenovala Zorana Kriškovića. U Izvršni odbor ušli su: Krišković Zoran, Šamanić Silvano, Komadina Tanja, Uršić Drago, Devčić Želimir, Deleut Enis, Tot Krunoslav, Butković Branko i Žanić Ronald. Dopredsjednik je postao Silvano Šamanić, a tajnik Kluba Tanja Komadina. U Nadzorni odbor imenovani su: Dejan Kraljić, Joso Šime Klapan i Sergej Matijević.
Uloge trenera Košarkaškog kluba «Vinodol» prihvatio se Boris Pilepić.

Skip to content