Novosti


Fešta od kilometra ispunila najdužu novljansku šetnicu

Fešta od kilometra 28. srpnja još je jednom ispunila najdužu novljansku šetnicu, Obalu Petra Krešimira IV te izmamila osmjehe na lica brojnih posjetitelja. Kao i svake godine manifestacija je bila izuzetno dobro posjećena, a pozitivne energije, dobrog raspoloženja i zabave nije nedostajalo.

Svoje rukotvorine duž šetnice nudilo je 46 izlagača. Bilo je tu meda, domaćih rakija, slastica, krema, ali i prekrasnih pletenih torbi te drugih originalnih proizvoda. Doista je svatko mogao pronaći pokoju sitnicu za sebe u šarenilu rukotvorina.

 Kao šta svakoj fešti priliči ukusne hrane i kapljice bilo je u izobilju. Uz ugostiteljske objekte duž šetnice bili su postavljeni i objekti za ovu prigodu sa gastro ponudom. Mirisi ribljih specijaliteta, dagnji koje su se pripremale u posebnoj velikoj padeli, ali i drugih specijaliteta širili su se šetnicom. Stručne ruke članova udruge Ružica Vinodola vješto su pred posjetiteljima rezale pršut. Gotovo da nema osobe koja nije probala barem jedan od specijaliteta koji se nudio.

Nije nedostajalo ni dobre glazbe, zvuci čak pet glazbenih sastava širili su se kilometarskom šetnicom sve do Havana beach bara. Nije bilo druge nego kraj svakog glazbenika malo zastati te uživati u njihovom repertoaru, a zašto ne i zaplesati. Tamburaški sastavi Merak i Ferali, Trio Vivak, grupa Tremolo i sastav Black & White uveseljavali su brojne posjetitelje svojim raznolikim zvucima.

Na svoje su došli i najmlađi. Uživali su u fotokutcima, oslikavanju lica, Avanturi malih okica – za njih posebno pripremljenim animacijskim igrama. Odjednom se nikome nije spavalo.

Feštu od kilometra začinio je i vatromet koji je započeo u 23:00 sata te se ispucavao s mora. Vatromet je putovao cijelom dužinom kilometarske fešte te su ga tako mogli vidjeti svi posjetitelji.

Zabava se nastavila do ranih jutarnjih sati, a šetnja uz more, miris mora, ribljih specijaliteta, dobra glazba, te ugodna atmosfera pokazali su se kao pun pogodak za opuštenu večer.

Skip to content