Novosti


FIT4 NOVI SPORTOM DO ZDRAVLJA – PUN POGODAK

 Academy1

Sportska manifestacija Fit4Novi pokazala se kao pun pogodak – ocjenjuju koordinatori manifestacije Sandra Ristić, voditeljica Odsjeka za projekte i EU fondove Grada Novog Vinodolskog i Tomislav Cvitković, voditelj Odsjeka za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Novog Vinodolskog.

Biciklijada1

Manifestacija je trajala od 8. do 10. svibnja i oduševila je brojne sudionike i posjetitelje kojih je tijekom vikenda od samog otvorenja manifestacije do završetka, odnosno koncerta grupe Vatra, bilo više od tri tisuće.

FIT4NOVI1

 

Koordinatori manifestacije Sandra Ristić i Tomislav Cvitković

 

Program je bio sadržajan a odvijao se na različitim lokacijama- Bazen hotela Lišanj, Riva, Trg Ivana Mažuranića, OŠ Ivana Mažuranića, Igralište malih sportova, tenis tereni Park i Lišanj, Frankopanski trg, Klenovica, zaobalje Novog Vinodolskog.

jedrenje1

S obzirom na velik broj pristiglih prijava Teniski turnir kreće već u petak u jutarnjim satima, te traje do zadnjeg dana manifestacije. U sklopu teniskog turnira odigran je ukupno 21 meč. Od ukupno 26 prijavljenih natjecatelja, u polufinale su se plasirali Dražen Manestar, Dean Matijević, Ivan Tomljanović i Roko Maričić. Nakon zanimljivih polufinalnih mečeva za treće mjesto su razigravali Dean Matijević i Ivan Tomljanović, gdje je pobjedu rezultatom 6:4 6:3 odnio Dean Matijević te zasluženo osvojio treće mjesto. Nakon finalnog meča turnir osvaja Dražen Manestar  rezultatom  6:2 6:0 , što Roku Maričića ostavlja na drugom mjestu.

Joga1

 

U sklopu svečanog otvorenja Fit4Novi u hotelu Lišanj održao se i Plivački meeting koji je okupio 25 sudionika. Plivački klub Vinodol aktivno se uključio kroz prezentaciju svojih aktivnosti uključivanjem osnovnoškolske djece u plivanje. Na unutarnjem  bazenu hotela Lišanj posjetiteljima je prezentiran rad kluba, na način da su djeca pokazla natjecateljske stilove plivanja: leđno plivanje, prsno plivanje, slobodno plivanje, delfin. „Posjećenost ovom događaju bila je značajna te je potakla mnoge roditelje da uključe svoju djecu u naš program, čime smo odmah dobili i nove članove. Članovi našeg plivačkog kluba bili su vrlo zadovoljni šta su dobili priliku pokazati svoja znanja i vještine.“- navodi tajnica kluba.

 Judo1

Odigran je i Hakl 3 na 3, na igralištu malih sportova. Sudjelovala su 32 natjecatelja – 8 ekipa sa po četiri člana iz Novog Vinodolskog i Crikvenice. Odigrane su 34 utakmice. Nakon odigranog ligaškog dijela natjecanja u polufinale su se plasirale ekipe Crnci, Ivan Devčić Deva, Caffe bar SPIN i Deleutovi pičići. Nakon neravnopravne borbe u polufinalu, u finale su se plasirale ekipe Crnci i Caffe bar SPIN, a nakon napete finalne utakmice Crnci su pobijedili Caffe bar SPIN rezultatom 22:20. Treće mjesto pripalo je ekipi Ivan Devčić Deva. Prije finala je održano revijalno natjecanje u tricama, u kojem je pobjedu odnio Bojan Šamanić.

Košarka1

Subota je započela sajmom zdrave hrane. LAG Vinodol uspješno je organizirao prvi sajam zdrave hrane u sklopu manifestacije FIT4NOVI, na kojem je sudjelovalo 10 izlagača: OPG Tihomir Šarar, Domaća radinost Sendi Šćurec, Socijalna zadruga Put, OPG Biserka Brletić, OPG Pintar, OPG Eko Hujić, OPG Medić, Ana Tomić j.d.o.o., OPG Pavelić Josip. Sajam je trajao 9. i 10. svibnja. Izlagači su pokazali veliko zadovoljstvo organizacijom i općenito samom idejom ove manifestacije.

Natalya1

Jutarnji termin bio je rezerviran za prezentaciju joge. Udruga Anastasija okupila 20 – ak sudionika i privukla pozornost mnogih posjetitelja i prolaznika.

Na udaljenoj lokaciji u Klenovici ronioci su organizirali čišćenje podmorja, nakon čega su se pridružili zajedničkom druženju na organiziranom ručku.

Najmlađi članovi Jedriličarskog kluba Burin su na rivi u Novom Vinodolskom ugostili svoje vršnjake te su im prezentacijom  jedrenja u klasi optimist i laser, u kojoj su svi aktivno sudjelovali, priuštili jedno novo iskustvo na moru.

U popodnevnim satima se Trg Ivana Mažuranića pretvorio u pravi fitness corner. Dvadesetak članica udruge  BODYFIT je s dipl. trenericom sportske rekreacije Esterom Grgurić prezentiralo Bodyfit PILATES FLOWeMOTION metodu. FLOWemotion je stojeća Pilates metoda koja se izvodi uz glazbu, a niz vježbi i sekvenci, finalno, tvore atraktivnu koreografiju. PILATES  je kombinacija istočnjačkih i zapadnjačkih metoda vježbanja tzv. “sklad uma i tijela”. (kreator Joseph H. Pilates). Održana je i prezentacija Bodyfit ZUMBA kids – zabavni plesni fitness program prilagođen djeci od 4-12 godina. U prezentaciji je sudjelovalo 20-ak djece. Na Zumba fitness masterclass prezentaciji sudjelovalo je 40-ak žena uz licencirane instruktorice Esteru Grgurć, Melitu Doričić i Eli Trubić.  Bodyfit je prezentirao Zumba fitness Burst – cardio intervalni trening višeg intenziteta s kompleksnijim koreografijama i dinamičnom fuzijom plesnih i fitness koraka/pokreta. ZUMBA fitness je dinamična i zabavna fuzija aerobica i latinoameričkih te internacionalnih plesova i jedna od najmasnovnijih fitness pokreta današnjice, čiji je kreator kolumbijski koreograf Beto Perez.

Rukomet1

Vrlo aktivna i maštovita bila je i Udruga Academy koju vodi Predrag Platiša. Pedesetak članova Udruge prezentacijom zdravih zalogaja i zdravih sokova te prezentacijom  fitness- bodyworkout & crossfit programa i programa borilačkih vještina kick boxing & tajlandski boks, pokazalo je  cjelovit pristup rekreaciji i treningu uopće te su uz savjetovanje o ishrani i usvajanju zdravih životnih navika privukli brojne posjetitelje. Svima iz ekipe Academy koji su se ukljucili i svaki atom energije ulozili u organizaciju programa i pripremu vrhunskih delicija i sportskih prezentacija- naklon, posebne cestitke i zahvale, kao i nasim gostima Judo klubu Rijeka i ekipi Gracie Barra skole koji su demonstrirali brazilsku jiu jitsu, aikido i krav magu i na taj nacin uljepsali cijelu sportsku pricu.Svima iz ekipe Academy koji su se ukljucili i svaki atom energije uložili u organizaciju programa i pripremu vrhunskih delicija i sportskih prezentacija – naklon, posebne čestitke i zahvale, kao i našim gostima Judo klubu Rijeka i ekipi Gracie Barra škole koji su demonstrirali brazilsku jiu jitsu, aikido i krav magu i na taj način uljepšali cijelu sportsku priču” – kaže Predrag Platiša.

Tenis1

Nedjelja je bila rezervirana za turnirska natjecanja. Dječji nogometni turnir za godište 2005. i mlađe je započeo u 10 sati na Igralištu malih sportova, a okupio je 6 ekipa iz Klane, Novog Vinodolskog i Gorskog kotara. Nakon 15 odigranih susreta po sistemu svatko sa svakim, prvo mjesto osvaja ekipa MNK Vinodol iz Novog Vinodolskog. Izjednačenost rezultata na turniru dokazuje borbenost, kvalitetu i želju za pobjedom svih dječaka i djevojčica. Za drugo i treće mjesto su se borile ekipe koje su ostvarile jednak broj bodova, a nakon raspucavanja penala drugo mjesto pripalo je ekipi NK Vinodol 1, dok je treće mjesto zauzela ekipa NK Klana.

U sklopu  manifestacije  FIT4NOVI, koja se  u Novom Vinodolskom održavala pod pokroviteljstvom Grada  Novog  Vinodolskog, održan je  turnir  u mini rukometu  za  djevojčice  rođene 2004 i mlađe. Uz  klub domaćin ( ŽRK Vinodol) koji sudjeluje sa dvije ekipe  na  turniru  su  sudjelovali:  ŽRK Ogulin, ŽRK Mladost  Kašteli, RK Rab, te RK  Gospić sa muško-ženskom ekipom (izvan konkurencije). Natjecanje  su  otvorile  najmlađe  rukometašice  rođene 2007. i mlađe utakmicom ŽRK Mladost –  ŽRK Vinodola 7:2. Turnir se igrao  sustavom svatko sa svakim. Nakon čvrstih i neizvjesnih utakmica, tablica  po završetku  prvog dijela  izgleda : ŽRK Ogulin – 10 bodova, RK Gospić – 8, ŽRK Vinodol 1- 6, ŽRK Vinodol 2 – 4, ŽRK Mladost Kaštelir – 2, te  RK Rab – 0 bodova. Drugi  dio i razigravanje za konačni poredak  i medalje otvoren je  utakmicom  trenera i sportskih djelatnika na turniru. Unatoč velikom iskustvu treneri ipak gube rezultatom  9:13. Budući je ekipa RK Gospić igrala izvan konkurencije, unatoč 2. mjestu nakon prvog dijela natjecanja i pobjedi  na ekipom RK Rab  8:14 u utakmici za 5 mjesto, turnir završava na 6. mjestu. U utakmici za treće  mjesto  pobjedu  na domaćinom ŽRK Vinodol 2  odnosi  ŽRK Mladost rezultatom 11:8, dok u finalu  ŽRK Vinodol 1   u posljednjim minutama susreta  uspjeva prelomiti utakmicu i ostvariti pobjedu nad  ŽRK Ogulin rezultatom 8:5. Najboljom igračiom turnira proglašena je  Lana Piškulić ( ŽRK Vinodol 1), a najboljim pojedincima : Valentina  Kodan (ŽRK Mladost  Kaštelir), Marija  Bacanović (ŽRK Ogulin), Dario  Šop ( RK Gospić), Olga  Đuranović ( ŽRK Vinodol 1), Antonija  Lekaj ( ŽRK Vinodol 2), te  Gaja  Gerovac ( RK Rab). Turniru su dimenziju više dali  dodatni  sadržaji  budući je  Grad Novi Vinodolski je  za sve sudionike  osigurao topli obrok  te  vožnju brodom  na relaciji Novi Vinodolski – Klenovica. ŽRK Vinodol dobio je sve pohvale za organizaciju  turnira  te  pokazao da za uspjeh ponekad nije  bitna  kvantiteta već kvaliteta, pristupačnost, prijateljstvo te pozitivna  atmosfera  koja je krasila kako organizatore  tako i sam turnir  tijekom cijelog dana.

Zumba1

 

Šahovski klub Zrinski Frankopan organizirao je turnir u šahu u dvije kategorije – kadeti i seniori. Turnir je okupio 28 šahistica i šahista, 20 u seniorskoj te 8 u kadetskoj konkurenciji. U kadetskoj konkurenciji odigrano je 7 kola nakon kojih pobjedu odnosi Emma Radović sa 6 pobjeda, slijede je Ana Gašparović  s 5,5 pobjeda, te Amra Pavelić s 5 pobjeda. Kod seniora 3. mjesto zauzima Jadranko Baljak iz Senja, drugo mjesto je pripalo Siniši Kvaterniku iz Kraljevice, a prvo mjesto Marijanu Zoričiću iz Crikvenice.

mali nog.2

Revijalna biciklijada na kojoj je sudjelovalo 50 biciklista iz Novog Vinodolskog, Crikvenice, Rijeke, Selca, startala je u 10.45 startali s Korza hrvatskih branitelja. Revijalnu vožnju nastavili su preko Bribira i zaobalja Novog Vinodolskog rutom od 20 kilometara. Sudjelovali su biciklisti od 11 godina starosti do 60.

Zabavni dio programa započeo je u 18 sati nastupom plesne Udruge Natalya, koja okuplja 65 djevojčica s područja Novog Vinodolskog, Senja, Crikvenice, Bribira i Selca. Djevojčice su svojim plesnim koreografijama i kostimima oduševile sve prisutne.

sah1

 U 19.30 održana je dodjela pehara i medalja najboljima te zahvalnice svim predstavnicima Udruga koji su uložili velik trud i napor da bi organizirali aktivnosti ovog sportskog vikenda u Novom Vinodolskom.

 Za kraj je uslijedila nagrada svima koji su sudjelovali i prihvatili ovaj novi projekt –  vatreni koncert grupe „Vatra“.

vatra1

U realizaciji ovog sportskog projekta su osim sportskih udruga sudjelovali i mnogi volonteri i subjekti: DVD San Marino, Hotel Lišanj, LAG Vinodol, KTD Ivanj, TZG Novi Vinodolski, Novi Fortis, Pivnica Nill, Ledo, R-PLUS, Podravka, Mesna industrija Pivac, fotografi Nenad Pavelić, Jadranka Brkljača-Vukelić, Ivan Balažević, volonteri dobnih skupina od 17 do 60 godina, HRT, Radio Rijeka, Narodni radio, Nova TV, grafički dizajner Zoltan Djeke i mnogi drugi, bez kojih ovaj vikend ne bi bio savršen kakav je zaista bio – zaključili su Sandra Ristić i Tomislav Cvitković, prezentirajući ovo izvješće s velike sportske manifestacije u Novom Vinodolskom, koja je privukla brojne sportaše i gledatelje.

Koordinatori FIT4 Sandra Ristić i Tomislav Cvitković zahvaljuju svima koji su sudjelovali u sportskim programima te sponzorima i donatorima koji su pomogli da ova manifestacija bude uspješno realizirana.

 

Skip to content