Novosti


FIT4NOVI – Dani sporta i rekreacije od 18. do 21. svibnja

Grad Novi Vinodolski organizator je treće po redu manifestacije FIT 4 NOVI – Dani sporta i rekreacije, koja će se održati od 18. do 21. svibnja na brojnim lokacijama u Novom Vinodolskom.

Bogat četverodnevni program manifestacije započinje u četvrtak, 18. svibnja – predavanjem Kineziološkog fakulteta iz Zagreba. Predstavnici fakulteta obradit će dvije teme: „Lepeza prehrane za sportaše“ i „Jedi zdravo, budi fit – prehrana za rekreativce“. Predavanja će se održati u Narodnoj čitaonici i knjižnici u 17 i 19 sati.

Manifestacija FIT 4 NOVI, osim što je bogata sportskim događanjima, koja će u četiri dana uzurpirati ulice, trgove i sportske terene Novog Vinodolskog, imat će i dvodnevni sajam zdrave hrane, koji će se održati 20. i 21. svibnja na Trgu Ivana Mažuranića i Korzu hrvatskih branitelja, od 8 do 14 sati.
U bogatoj ponudi 12 izlagača, posjetitelji će imati priliku kupiti voće i povrće, bučine proizvode, med, kravlji i kozji sir, mlijeko, ostale mliječne proizvode, razne vrste brašna, pekmeze, sirupe, jabučni ocat te sok od aronije.

 

 

DANI SPORTA I REKREACIJE

Igralište malih sportova, bit će u četvrtak od 17 sati, mjesto zbivanja na kojem će se održavati zanimljivo natjecanje, 1. malonogometni turnir – „Trofej Novog Vinodolskog“, po uzoru na nekadašnje turnire dijelova grada, koji su okupljali malonogometaše iz svih novljanskih naselja. Turnir će se održati u dane 18. i 19. svibnja (četvrtak i petak) na igralištu malih sportova ispred Osnovne škole. Koncept turnira je zamišljen, kao što mu i sam naziv govori, da se ekipe prijavljuju prema dijelovima grada, tj. naseljima Novog Vinodolskog; npr. Kalvarija, Placa, Šćedine, Krasa, Prisika, Zagon, Ledenice, Povile, Klenovica. Također, u slučaju velikog interesa kod nekog od naselja, ono može prijaviti i dvije ekipe.

Drugog dana manifestacije, u petak, započinje veliki turnir u tenisu, koji će se igrati sve do nedjelje na terenima hotela Lišanj i u novljanskom parku. Sve dane turnir traje od 10 do 18 sati.

Nadalje, Plivački klub Vinodol i Udruga Natalya prezentirat će se na vanjskom bazenu hotela Lišanja, od 17 sati. Nakon toga, u 17:30 sati započet će prezetnacija Zumba fitnessa i Pilatesa ŠRD-a Bodyfit.

U 18 sati, na igralištu malih sportova, nastavit će se malonogometni turnir – Trofej Novog Vinodolskog.

U subotu će se na igralištu malih sportova održati rukometni turnir za djevojčice 2004.-og godišta. Turnir će se igrati u vremenu od 10 do 16 sati. Dan poslije, također u organizaciji ŽRK-a Vinodol, na Trgu Ivana Mažuranića, održat će se turnir u malom rukometu za djevojčice 2008. godište i mlađe.

Svi ljubitelji košarke, u subotu od 16 do 21 sati, uživat će u košarkaškom turniru Basket tour, koji je dio svjetskog FIBA World toura. Turnir će se održati na Frankopanskom trgu.

Jedriličarski klub Burin održat će u subotu i nedjelju na novljanskoj rivi  prezentaciju jedrenja – klasa optimist i laser, u vremenu od 10 do 14 sati.

Da u manifestaciji mogu sudjelovati sve generacije, dokaz je turnir u stolnom tenisu za sve starije od 60 godina. Turnir će se održati u Domu kulture, od 10 do 13 sati, a ekipe će nastupati u parovima.

Na Trgu Ivana Mažuranića od 17 sati prikaze raznih borilačkih vještina i tjelovježbe dočarat će članovi karate kluba Tensho i udruge Academy, što će biti svojevrsna uvertira za veliki koncert grupe Crvena jabuka, koji će započeti u 20 sati.

U nedjelju, zadnjeg dana manifestacija, očekuju nas završnice svih započetih natjecanja, ali i turnir u malom nogometu za dječake, koji će se održati na igralištu malih sportova od 9 do 16 sati. Udruga Hop imat će sportsku igraonicu, koja će se održati na Trgu Ivana Mažuranića, od 9 do 12 sati. U isto vrijeme na igralištu malih sportova Klub jahanja Galop imat će prezentaciju jahanja.

Od 11 sati, sa Korza hrvatskih branitelja krenut će velika biciklijada – Bike Tour Vinodol – panoramska vožnja.

Zaljubljenici u šah mogu sudjelovati u turniru u šahu, koji organizira Šahovski klub Zrinski Frankopan, na terasi Doma kulture, od 10 do 16 sati.

 

 

 

Skip to content