Novosti


FIT4NOVI PRIVUKAO OKO TISUĆU SUDIONIKA

P5200050

Ovogodišnja manifestacija FIT4NOVI koja je održana od 20. do 22. svibnja na više lokacija u Novom Vinodolskom privukla je oko tisuću sudionika te brojne gledatelje. Započela je svečanim otvorenjem na bazenu hotela Lišanj, a završila u dodjelom priznanja i zahvalnica, najavom Juniorskog turnira u nogometu Kvarnerska rivijera te u večernjim satima velikim koncertom Nene Belana i grupe Fiumensi na Trgu Ivana Mažuranića.

P5200034

Program dodjele priznanja i zahvalnica vodio je popularni Darko Janeš.

U programu FIT-a sudjelovali su i gosti iz Rijeke plesna skupina Rondo i mališani Dječjeg vrtića Radost Crikvenica.  

IMG 0591

FIT4NOVI otvorio je gradonačelnik Velimir Piškulić, koji je rekao da je ova velika manifestacija uvod u predsezonu na Rivijeri Novi Vinodolski te istaknuo značaj razvoja sportskog i rekreacijskog turizma kao obogaćivanja ukupne turističke ponude. Zaželio svima ugodno druženje i zabavu tijekom tri dana koliko traje manifestacija.

P5220113

Dani sporta i rekreacije – FIT4NOVI, koji se održavaju drugi put, pokazali su zainteresiranost Novljana za sport, rekreaciju i zdravu prehranu. Gledatelji su uživali u nastupima djevojčica Udruge Nataliya, koje su svojim sjajnim plesom uveličale otvorenje manifestacije na bazenu hotela Lišanj u petak, 20. svibnja, kao i u sviranju Antonele Šamal koja je izvela Bachov preludij i Clementijevu Sonatinu, 3. stavak,opus 36 broj 1, nastupu članica Udruge Academy i plivača Plivačkog kluba Vinodol i članova Plivačkog kluba Primorje Rijeka.

Neno B na Fit

U ime organizatora – Grada Novog Vinodolskog – nazočnima se najprije obratila koordinatorica FIT-a Sandra Ristić, voditeljica Odsjeka za projekte i EU fondove, koja je istakla da su svi zajedno pripremili bogat program i okupili oko 1000 sudionika, što je pokazatelj da manifestacija raste i da je odlično prihvaćena.

P5220086

– Prošlogodišnji FIT mnogima je bio motivacija za početak bavljenja nekom od aktivnosti kao i za prelazak sa zimskih na ljetne. Izuzetno nam je drago što ste dio ovog projekta od prvog dana i što na ovaj način dajemo značaj i priznanje radu tijekom cijele godine, vašem doprinosu u razvoju zajednice, osobito kod najmlaađih generacija koje potičete da odrastaju uz zdrave navike.

P5200032

Naš prvi zajednički cilj promocije sporta i rekreacije smo ostvarili i na njemu ćemo nastaviti raditi, a svi zajedno moramo manifestaciju ubaciti u dimenziju turizma, odnosno razvijati sportsko – rekreacijski turizam, budući da za to imamo sve preduvjete, ne samo okoliš i prirodu, već i kapacitete, a to ste vi – kazala je Sandra Ristić, obraćajući se nazočnima te dodala da su prošlogodišnji program Jedra Vinodola udruge Burin i program Možeš i ti udruge Academy savršen pokazatelj kako turiste potaknuti na aktivan odmor te “u tom smjeru moramo nastaviti promišljati i nadograđivati ovu manifestaciju”.

Kvarnerska riviera u Novom

– Nadamo se da će se naša suradnja u promociji sporta u promocciji sporta, rekreacije, zdravog odrastanja i turizma u Novom Vinodolskom nastaviti za dobrobit svih – kazala je dalje Sandra Ristić.

Tijekom tri dana održane su prezentacija plivanja, borilačkih vještina, jazz dance, zumba fitnesa, jedrenja, pilatesflow E motion, jahanja (koje je osobito zanimljivo za djecu s poteškoćaama u razvoju budući da se rehabilitqacijsko jahanje primjenjuje u terepeutske svrhe), ronjenja, turniri u rukometu, nogometu, basketu, šahu, regata krstaša, mala škola biciklizma i biklijada kroz zaobalje Novog Vinodolskog.

P5220111

Osim sportskog i rekreacijskog, održan je  sajam zdrave hrane na Trgu Ivana Mažuranića, a u projekt promocije zdravog načina života uključili su se i novljanski ugositelji koji su osmislili kreativne menije kao i napitke.

P5220098

Skip to content