Novosti


FZOEU raspisuje Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će 30. ožujka objaviti Javni poziv vrijedan 100 milijuna kuna kojim će se pravnim osobama sufinancirati sustavi za korištenje obnovljivih izvora energije.

Na Poziv će se moći javiti jedinice regionalne i lokalne samouprave, tijela državne uprave, ostali proračunski i izvanproračunski korisnici, ustanove, zadruge, trgovačka društva, obrtnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, privatni iznajmljivači, kao i samostalne djelatnosti i  ostali pravni subjekti (izuzev udruga). To po prvi put uključuje i upravitelje višestambenih zgrada, koji će se moći prijaviti u ime suvlasnika, te vjerske zajednice.

Prijaviteljima na ovaj Poziv na raspolaganju je 40, 60 ili 80% sufinanciranja, ovisno o lokaciji na kojoj se provodi projekt, a sredstva mogu dobiti za dizalice topline, sunčane toplinske kolektore, kotlove na drvnu sječku/pelete ili pirolitičke kotlove te za integrirane fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju u izoliranom (off-grid) ili mrežnom pogonu. Osim opreme, sufinancira se i izrada glavnog projekta, jednog od obveznih dokumenata za prijavu.

Svoju prijavu za sufinanciranje prijavitelji mogu poslati od 31.03. od 9 sati, bilo preporučenom poštom ili osobno u prijamni ured Fonda na adresi Radnička cesta 80, Zagreb. Prijave će biti obrađivane redoslijedom zaprimanja, do trenutka iskorištenja sredstava. Više informacija dostupno je na poveznici https://www.fzoeu.hr/hr/100-milijuna-kuna-za-sustave-koristenja-obnovljivih-izvora-energije/8926

Bespovratna sredstva za korištenje obnovljivih izvora  energije u obiteljskim kućama bit će dostupna i građanima, za koje se sličan poziv očekuje najesen. Novosti možete pratiti na Internet stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost https://www.fzoeu.hr/ .

Skip to content