Novosti


GDCK Novi Vinodolski: Nastavak s brojnim aktivnostima

LIKOVNA RADIONICA KAMELEONI

U novljanskom Gradskom društvu Crvenog križa izloženo je stotinjak radova polaznika likovne radionice „Kameleoni“ koja djeluje više od 15 godina pri GDCK Novi Vinodolski. Moto radionice ove godine je „Kulturom protiv ovisnosti“, a cilj je promicanje likovne kulture kroz edukaciju i neposredan umjetnički rad nadarene djece.

 

Djeca iz Osnovne škole Ivana Mažuranića izrađivala su radove u keramici raznih oblika kao što su zdjelice, svijećnjaci i držače mirisnih štapića te naušnice i privjeske. Također su izradili par ukrasnih kutija u tehnici oblaganja kartonske kutije aluminijskom folijom i bojanja crnim tušem.

 

ODRŽANI TEČAJEVI USVAJANJA I POBOLJŠANJA PLIVAČKIH VJEŠTINA

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski organiziralo je, u suradnji sa plivačkim klubom „Vinodol“, dva trodnevna tečaja usvajanja i poboljšanja plivačkih vještina za djecu drugih razreda Osnovne škole Ivan Mažuranić. Voditeljica tečaja je  instruktorica plivanja i spasilac na plaži Tea Švob i kondicijska trenerica Zorana Butorac. Cilj tečaja je prevladavanje straha od vode i nesigurnosti ukoliko postoje te usvajanje i poboljšanje plivačkih vještina. Ove godine tridesetero djece je savladalo osnovne tehnike plivanja te im je uručena diploma i majica.

S učenicima je održana i radionica „Opasnosti i kodovi sigurnosti na vodi“ ili „Tko se vode boji još“. Kroz videoprojekciju upoznali su se sa opasnostima i rizicima u i na vodi, ali i sa kodeksom sigurnosti  i načinima pružanja pomoći kroz interaktivnu. Upoznali su se i sa likom i načinom djelovanja spasilaca i spasilačkom opremom.

Tečaj i radionica je dio projekta Hrvatskog Crvenog križa „Sigurnost na vodi“ kao i tečaj junior-spasilac, a financiraju se iz boravišne pristojbe.

 

Skip to content