Novosti


GDCK Novi Vinodolski održalo četvrtu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski promotor je dobrovoljnog davanja krvi na prostoru svoje nadležnosti, a u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Rijeka, jučer, 21.prosinca 2020. godine organiziralo je četvrtu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

 

Akcija je održana u prostoru Doma kulture. „Planirali smo prikupiti 75 doza krvi. S obzirom na izvanredne okolnosti zbog epidemije korona virusa, danas je bio manji odaziv. Pristupila su 62 darivatelja, 3 su iz zdravstvenih razloga odbijena, tako da smo prikupili 59 doza krvi.“ – navodi ravnateljica GDCK-a Novi Vinodolski, Vesna Đujić.

Prije pristupanja akciji svi darivatelji su ispunili epidemiološki upitnik vezan uz COVID-19, pridržavali su se mjera socijalne distance, koristili su zaštitne maske, bila je osigurana  dezinfekcija ruku i prostora, te mjerenje temperature.

Ravnateljica zahvaljuje svim darovateljicama i darovateljima krvi koji su i ovoga puta iskazali svoju humanost, te pokazali kako ih ni ove okolnosti kao što je epidemija korona virusa ne može spriječiti da učine dobro djelo, darujući krv, koja za mnoge predstavlja  ŽIVOT, te naglašava:

„Posebno bih istaknula naše jubilarce, za  53 puta Ivica Žeravica, 54 puta Robert Rubčić, 57 puta Željko Košuljandić, 58 puta Nikica Peričić i Saša Ćosić,  62 puta Dražen Tomić, 64 puta Goran Rubčić, 67 puta Željko Marković, 68 puta Ante Smojver, 69 puta Zoran Šmit, 70 puta Viktor Rogić i Danijel Tomić, 78 puta Ljubomir Budić, 79 puta Raoul Paučić, 82 puta Zoran Tikveša, 93 puta Marin Hreljac, 95 puta Marinko Mataija i 114 puta Dubravko Stošić.

Za istaknuti su i Dario Babić, naša volonterka Iva Butorac i Sandro Salopek koji su se prvim darovanjem uključili u veliku obitelj Crvenog križa.

Zahvaljujem i našim volonterkama Jasmini, Ivi, Mariji, Eni i direktoru Centra za kulturu Mariju Butorcu, što su bili dio današnje aktivnosti.“

 

 

 

Skip to content