Novosti


GDCK Novi Vinodolski u akciji „Hrvatska volontira“

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski provelo je volontersku akciju „Hrvatska volontira“. Cilj akcije je potaknuti što veći broj građana i organizacija u različite društveno korisne aktivnosti  i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku  vrlinu i naviku.

”Naše društvo obilježilo je ovu akciju učenjem slikanja. S volonterkama iz Novog Vinodolskog i Vinodolske općine, pod stručnim vodstvom akademskog slikara Domagoja Barića i  Marice Baškarad iz Rijeke  savladali smo osnove likovnog  izražavanja. Bio je ovo izazov za zaljubljenice i zaljubljenike u akvarel  te one koji su se smatrali netalentiranima. Svaki kreativac vidio je temu na svoj način, uz zabavu , druženje  i odličnu atmosferu, na kraju  smo dobili  17. predivnih radova.” – prepričava ravnateljica Zrinka Jovanović.

 

Radionica se održala u prostoru Sokolane u Bribiru, uz potporu TZ  Vinodolske općine i TZ Grada Novi Vinodolski.  Radovi će biti izloženi na izložbi posvećenoj 30.0bljetnici GD Crvenog križa u listopadu ove godine.

Skip to content