Novosti


GRAD NOVI VINODOLSKI I HRVATSKA POŠTANSKA BANKA POTPISALI UGOVOR O KREDITIRANJU PODUZETNIKA

cid BADCFA84 DD3D 4022 AEF5 91A39B338E12

Grad Novi Vinodolski i Hrvatska poštanska banka, d. d. Zagreb potpisali su dana 30. svibnja 2016. godine u priostorijama Grada Novi Vinodolski Ugovor o poslovnoj suradnji na realizaciji programa kreditiranja poduzetnika Grada Novi Vinodolski za 2016. godinu.

cid 47D60989 0D48 4A51 B93E AAB228E6978D
Ugovor su potpisali,  u ime Grada Novi Vinodolski zamjenik gradonačelnika, koji obnaša dužnost gradonačelnika Velimir Piškulić i u ime Hrvatske poštanske banke, direktor Regionalnog centra za gospodarstvo Rijeka  Darko
Tončinić, uz prisustvo ostalih predstavnike Hrvatske poštanske banke te pročelnika za financije Grada Novi Vinodolski Zorana Tomića i  Ivice Jerčinovića, direktora Poduzetničkog centra „Vinodol“, d.o.o.
Poduzetnici Grada Novi Vinodolski ovim su Ugovorom dobili mogućnost korištenja dodatnih pet milijuna kuna za kreditiranje svojih poduzetničkih projekata uz fiksnu kamatnu stopu od 5,90 posto za dugoročne kredite s rokom povrata od 3 do 12 godina, ovisno o namjeni ulaganja.
Grad Novi Vinodolski subvencionira kamatu u visini od 3 do 5 postotnih poena za dugoročna ulaganja u investicije i obrtna sredstva,  ovisno o djelatnosti poduzetničkih projekata, tako da krajnja kamatna stopa za poduzetnike iznosi od 0,90 posto do 2,90 posto godišnje.

cid 38559698 6B73 4FA7 AA00 6646DA645CB4
Grad Novi Vinodolski osigurava za subvencije kamata u svom proračunu godišnje iznos od 300.000 kuna.
Novina i pogodnost ove  kreditne linije leži u činjenici da se krediti odobravaju u kunama, čime se izbjegava riziko rasta tečaja te činjenici da  fiksne kamate eliminiraju riziko rasta kamatne stope po osnovu rasta EURIBOR-a (
referentne kamatne stope).
Kreditna linija sadrži, kao i prethodne kreditne linije, mogućnost refinanciranja postojećih kredita, kao i refundaciju ranije uloženih sredstava.
Grad Novi Vinodolski objavit će javni poziv za korištenje kredita u roku od 15 dana na svojoj web stranici, dok će operativnu provedbu programa kreditiranja za poduzetnike Grada Novi Vinodolski i dalje obavljati Poduzetnički centar „Vinodol“, d.o.o, Novi Vinodolski, čiji je Grad Novi Vinodolski, uz Grad Crikvenicu i Vinodolsku općinu osnivač i suvlasnik.
Svu potrebnu dokumentaciju i uputstva poduzetnici mogu naći u sjedištu Poduzetničkog centra „Vinodol“,d.o.o, Novi Vinodolski , na adresi Trg Ivana Mažuranića 1.
Odluke o odobrenju poduzetničkih kredita i dalje će obavljati Povjerenstvo za odobrenje poduzetničkih kredita Grada Novi Vinodolski, koje dostavlja  banci prijedlog za konačnu odluku o odobrenju kredita.
U proteklom razdoblju od 8 godina Grad Novi Vinodolski je u suradnji s Poduzetničkim centrom „Vinodol“ i poslovnim bankama odobrio 23 poduzetnička kredita u visini od 17,5 milijuna kuna, čime je u značajnoj mjeri olakšao teret financiranja poduzetnicima, budući da su kamatne stope na odobrene kredite najvećim dijelom u visini od 0 posto pa do 1 posto
godišnje. Naprijed navedenim kreditima procjenjuje se da je sačuvano 104 radna mjesta te otvoreno 25 novih radnih mjesta – naveo je Ivica Jerčinović, direktor Poduzetničkog centra Vinodol. (Fotografije snimio: Tomislav Cvitković)

Skip to content