Novosti


Grad Novi Vinodolski na drugom mjestu po visini izdvajanja sredstava iz Proračuna za demografske mjere

Temeljem podataka Ministarstva financija Republike Hrvatske, podataka FINA-e o izvršenju proračuna za 2020. godinu te analizi portala gradonačelnik.hr, Grad Novi Vinodolski zauzeo je drugo mjesto hrvatskih gradova po visini izdvajanja sredstava za obitelj i djecu s iznosom od 193,95 kuna po glavi stanovnika.

Grad Novi Vinodolski kontinuirano, već dugi niz godina veliku pažnju posvećuje mjerama koje su usmjerene na demografiju, socijalne komponente, obitelj i mlade.

Poznato je kako su naknade za novorođenu djecu povećane 2021. godine te iznose 10.000 kn.

Vrtić roditelji mjesečno plaćaju 740,00 kuna a jaslice 910,00. Za dvoje i više djece iz istog kućanstva osiguran je popust od 20%.

Za djecu s poteškoćama u razvoju osigurano je pohađanje besplatnog vrtića i asistenta za pomoć, kao i sufinanciranje troškova dodatne stručne pomoći i programa.

Za osnovnoškolce Grad osigurava knjige i potreban školski materijal poput bilježnica, radnih bilježnica, kao i likovne mape i za prvašiće likovne kutije. Sufinancira se i produženi boravak. Za svu dječicu jasličke i vrtiće dobi te učenike nižih razreda osigurani su neizostavni božićni paketi.

Kroz srednjoškolsko obrazovanje Grad mlade podupire sufinanciranjem karte međugradskog autobusnog prijevoza ali i stipendiranjem učenika osnovnih i srednjih škola, srednjih škola deficitarnih zanimanja te studenata  u visini od 600 kuna za učenike te 1000 kuna za studente.

Uspješno se provodi i program stambenog zbrinjavanja za korisnike  subvencioniranih stambenih kredita odobrenih od Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u 2022. godini.

Odlukom o komunalnom doprinosu mlade obitelji (osobe mlađe od 40 godina) imaju pravo na umanjenje plaćanja komunalnog doprinosa (35% + 5% za svako dijete).

Skip to content