Novosti


GRAD NOVI VINODOLSKI PRISTUPIO SPORAZUMU O MJERAMA UBLAŽAVANJA FINANCIJSKIH TEŠKOĆA ODREĐENOM DIJELU OVRŠENIH GRAĐANA

Grad Novi Vinodolski među prvima je 26. siječnja 2015. godine pristupio  Sporazumu o mjerama ublažavanja financijskih teškoća određenom dijelu građana koji su ovršenici u postupku prisilne naplate tražbine male vrijednosti na novčanim sredstvima, čiji je prijedlog sačinila Vlada RH i ponudila svim vjerovnicima na potpis – bankama, telekomunikacijskim tvrtkama, komunalnim poduzećima, lokalnim jedinicama, poreznoj upravi.

Ovršenici s područja Grada mogu na bilo kojem šalteru FINE provjeriti da li udovoljavaju kriterijima za oprost dugova (blokada duža od 360 dana, ukupan iznos duga manji od 35.000 Kn), a ukoliko udovoljavaju morat će prikupiti određenu dokumentaciju (imovinsko stanje) i popuniti zahtjev. Nakon toga, ukoliko se radi o osobama koje nisu korisnici niti jednog vida pomoći od strane centra za socijalnu skrb, ovršenici dostavljaju dokumentaciju Centru za socijalnu skrb u Rijeci, Laginjina 11a koji će provjeriti istinitost podataka navedenih u zahtjevu. Tek nakon provjere kontaktirat će se Grad kao vjerovnika, ali i ostale vjerovnike koji su pristupili Sporazumu.

Osobe koje su korisnici Centra za socijalnu skrb mogu preskočiti fazu provjere jer je ona bila obavljena kod dodjele statusa korisnika.

– Kada je riječ oprostu gradskih dugova otpisati se može: komunalna naknada, spomenička renta, zakup javne površine i slično, a za istaknuti je da se može zatražiti otpis dugova komunalnom društvu IVANJ s osnova odvoza komunalnog otpada, grobne naknade i slično – naveo je Zoran Tomić, pročelnik Upravnog odjela za financije Grada Novog Vinodolskog.

Do sada zahtjev o oprostu duga kojim se traži oprost od Grada Novog Vinodolskog kao ovrhovoditelja ni jedan blokirani ovršenik s područja Grada Novog Vinodolskog nije podnio, no bilo je nekoliko upita – zaključio je Zoran Tomić.

zeljak119

 

Skip to content