Novosti


Grad Novi Vinodolski proslavio je 130 godina organiziranog turizma

Od 21. do 24. kolovoza svečano se nizom događanja proslavila velika novljanska turistička obljetnica – 130. godina organiziranog turizma u Novom Vinodolskom. Tako je u četvrtak, 21. kolovoza u holu frankopanskog kaštela u 17.45 sati otvorena izložba starih turističkih razglednica, od kojih neke datiraju još iz 1901. godine, a u 18 sati u Narodnoj čitaonici i knjižnici je prezentiran projekt učenika Osnovne škole Ivana Mažuranića Novi Vinodolski »Turistički vodič za mlade«. U nastavku je održana promocija knjige »Brodolomac – kako izbjeći, ali i preživjeti brodolom« Duška Dekovića, nakon čega je otvorena i izložba tekstova o turizmu u Novom Vinodolskom objavljenih u Novom listu i Primorskom Novom listu, autorice Mire Krajnović Zeljak, koju je otvorio gradonačelnik Oleg Butković, dipl.ing.

DJELOVANJE KLUBA. U 1977. GODINI Pripreme za novu takmičarsku sezonu, počeli smo sredinom mjeseca veljače. Na Plenumu klubova, došlo je do izvjesnih orga­nizacionih izmjena u sistemu takmičenja. Klubovi su teritori­jalno podijeljeni u tri lige i to: Primorsko-goranska regija, Riječka regija i Istarska regija. Od klubova iz 1976.g., u takmičenju novoformirane Primorsko-goranske regije, uključu­ju se “Zlatni otok” iz Krka, dok je preostalih 7 klubova, os­talo iz starog sastava lige. Pobjednik natjecanja u 1976.g. KK “Lošinj”, takmičio se ove godine u novoformiranoj Istar­skoj regiji.
U pripremni period ušli smo uglavnom sa istim igračima, koji su bili okosnica momčadi u 1976.g. Za razliku od 1976.g., ovu takmičarsku godinu za ekipu “Vinodola”, nastupilo je 15 igra­ča. Treniranje i vođenje ekipe, povjereno je i dalje Maričić Miru, Sa svim klubovima imali smo vrlo prisne i prijateljske odnose. Posebno bih ovdje htio spomenuti ekipu “Bajera”. Kroz košarku, upoznali smo se i sprijateljili sa mladićima iz Fužina, pa smo pored prvenstvenih utakmica upriličili nekoliko prijateljskih susreta. I ove godine, pozvani smo također na turnir povodom dana oslo­bođenja Škrljeva, a sudjelovali smo i na turniru povodom dana oslobođenja Krka.
U takmičenju Primorsko-goranske regije, ostvarili smo daleko bolje rezultate nego prethodnih godina. U konačnom poretku zauzeli smo treće mjesto iza ekipa Raba i Crikvenice. Za os­vojeno treće mjesto, pripao je našoj ekipi mali pehar Košar­kaškog saveza Rijeka i 13 brončanih medalja. U vitrini kluba, ovaj pehar i medalje trajno će nas sjećati na naš prvi uspjeh u redovnom takmičenju. Lijep uspjeh postigao je i naš igrač Petrović Oleg, koji je sa 368 postignutih koševa ili prosječno 28-31 koš po utakmici, bio prvi strijelac Primorsko-goranske regije« Od 14 utakmica, 8 smo riješili u svoju korist. Po bro­ju datih koševa u Primorsko-goranskoj regiji, ekipa “Vinodola” je bila 5. dok je iza Raba, ekipa sa najmanjim brojem prim­ljenih koševa. Ovaj uspjeh u takmičenju, došao je kao plod ozbiljnog rada kroz posljednje dvije godine, a objektivno ovo je bio i najveći domet tadašnje ekipe “Vinodola”.
U drugom dijelu ove takmičarske godine, naša ekipa odigrala je svoje utakmice na novom košarkaškom igralištu. Bio je to još jedan veliki dar sportašima Novoga. Aktivnost rukometnog i košarkaškog kluba, mogla se sada odvijati potpuno odvojeno na dva sportska terena. Iako će za potpuno uređenje igrališta, bi­ti potrebna još znatna sredstva, klubovima su osigurani odlič­ni uvjeti za rad. Po završetku redovnog takmičenja Primorsko-goranske regije., a na osnovu ranije zacrtane politike, odlučili smo uključiti na­šu juniorsku ekipu u zimsko juniorsko općinsko prvenstvo Ri­jeke. Juniorska ekipa trenirala je pod rukovodstvom igrača iz seniorske ekipe, ali zbog nedovoljno kvalitetnog i stručnog rada, rezultati su u potpunosti izostali.
I tokom ove takmičarske godine na gostovanja smo putovali vlastitim vozilima, da bi na gostovanje u Rab i Krk organizirali izlet za članove UO i navijače, I ova putovanja bila su dobro organizirana i u potpunosti uspjela. Sve utakmice ju­niorske ekipe, odigrane su u Rijeci.Za prijevoz koristili smo uglavnom redovne autobusne linije, a povremeno i vlastita vozila.

Skip to content