Novosti


GRADNJA MARINE MOŽE ZAPOČETI

Gradnja dugo najavljivane novljanske marine može započeti, jer je Vlada Republike Hrvatske dala suglasnost na odluku Skupštine Primorsko – goranske županije o proširenju lučkog područja, što je bio uvjet za ishodovanje osme građevinske dozvole. Radovi će uskoro krenuti i projekt marine će se konačno realizirati. Tu značajnu vijest za Novi Vinodolski obznanio je na Kolegiju, održanom 18. siječnja, gradonačelnik Oleg Butković. Marina će imati više od dvjesto vezova. Investitor je tvrtka Nautica Mare d.o.o. iz Zagreba.  

MAR2

Oleg Butković će predložiti Gradskom vijeću odluku o smanjenju komunalnog doprinosa za 30 posto za legalizaciju svih bespravno izgrađenih objekata na području Grada. Također, predložit će i obročnu otplatu komunalnog doprinosa do dvije godine, kako bi Grad svima koji legaliziraju svoje bespravne objekte, olakšao otplatu.

KOL1

Gradonačelnik je također informirao članove Kolegija da je Vlada RH donijela odluku da se Grad Novi Vinodolski ne uvrsti u brdsko – planinska područja Republike Hrvatske, unatoč činjenici da ima uvjete za to, to jest manje od dvadeset stanovnika po jednom četvornom kilometru, kako je utvrđeno u Zakonu o brdsko – planinskim područjima RH. No, čeka se konačna odluka Hrvatskog sabora, čiji je Odbor za lokalnu samoupravu, u kojemu sjede predstavnici svih političkih stranaka, jednoglasno podržao inicijativu o uvrštenju Grada Novog Vinodolskog u brdsko – planinsko područje RH. Ako Hrvatski sabor odbije odluku o uvrštenju Grada Novog Vinodolskog u status brdsko – planinskih područja po važećem zakonu Grad će tražiti ocjenu ustavnosti te odluke.

Budući da će uskoro započeti gradnja marine Grad Novi je raspisao natječaj za uređenje plaže Prva dražica (u blizini groblja), kako kupači ne bi bili zakinuti za kupališni prostor. Za tu namjenu osigurano je 500 tisuća kuna. Potpisan je i ugovor o popločenju pločnika istočnog dijela Korza hrvatskih branitelja.

U tijeku je postupak izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Novog Vinodolskog i urbanističkih planova, čija javna rasprava započinje 23. i traje do 31. siječnja.

Vrhovni sud RH prihvatio je reviziju Grada sudske zbog presude Općinskog suda Crikvenica, potvrđenog od Županijskog suda u Rijeci, za naplatu komunalne naknade na pomorskom dobru u Klenovici te će tvrtka Luje d.o.o. biti u obvezi vratiti Gradu iznos od oko 2,1 milijuna kuna naplaćen prije pet godina. Pitanje vraćanja sredstava će se razgovarati s predstavnicima tvrtke Luje d.o.o. Lovran.

Skip to content