Novosti


GRADONAČELNIK OLEG BUTKOVIĆ I DIREKTOR IVANJA ALEN BRUKETA OBIŠLI GRADILIŠTA U NOVOM VINODOLSKOM

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković i direktor KTD Ivanja Alen Bruketa obišli su dva velika gradilišta u Novom Vinodolskom – na sanitarnoj kanalizaciji dijela ulica Nova Krasa i Vatrogasna te rekonstrukciji i sanaciji Ulice Antona Mažuranića. Tom prigodom gradonačelnik Oleg Butković je izrazio zadovoljstvo radovima koji se intenzivno odvijaju na oba gradilišta, s čijom dinamikom su upoznati i od izvođača radova, koji se odvijaju prema utvrđenim rokovima.

krasa2

Radovi na sanitarnoj kanalizaciji u naselju Nova Krasa, u dužini od 350 metara, čiji je investitor KTD Ivanj, vrijedni su 640 tisuća kuna, a financirani su iz sredstava Hrvatskih voda i Grada Novi Vinodolski. Izvođač je Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice, a projektant je Rijekaprojekt – vodogradnja d.o.o. Rijeka. U obilasku, gradonačelnika Butkovića i direktora Brukete, u pratnji su bili predstavnici izvođača radova, projektanta i nadzora. Rok za završetak tih radova je 31. prosinac ove godine. 

Radovi na sanaciji i kompletnom uređenju Ulice Antona Mažuranića također se odvijaju prema utvrđenim rokovima. Vrijednost im je 2,2 milijuna kuna, a cijelu investiciju nosi Grad Novi Vinodolski iz svog proračuna. Radove izvodi GP KRk iz Krka. Trenutno su u tijeku radovi na infrastrukturi. Potom slijede radovi na uređenju kolnika te javne rasvjete. Rok za završetak radova je 1. siječnja 2013. godine. Ulica Antona Mažuranića, jedna od najvažnijih gradskih prometnica, tzv. “žila kucavica” Novoga,  nakon rekonstrukcije i uređenja bit će dvosmjerna.

U Povilama je završeno asfaltiranje Ulice Nikole Butkovića. Vrijednost radova koji su izvedeni u dužini od tristotinjak metara je 300 tisuća kuna, a financirani su iz gradskog proračuna.

Skip to content