Novosti


GRADONAČELNIK OLEG BUTKOVIĆ SA SURADNICIMA POSJETIO GRADILIŠTE MARINE U GRADSKOJ LUCI I SUHE MARINE U PODUZETNIČKOJ ZONI ZAPAD

Novljanski gradonačelnik Oleg Butković sa suradnicima posjetio je objekt u izgradnji suhe marine tvrtke Navicon u Poduzetničkoj zoni Zapad, koji je pred završetkom, o čijem tijeku radova ga je upoznao direktor tvrtke Navicon Robert Jovanović. Hala suhe marine i cjelokupan prostor oko nje su u visokoj fazi završetka. Hala će biti dovršena do sredine lipnja. Zauzima površinu od 3.200 četvornih metara, a isto toliko je i uređenog vanjskog prostora suhe marine. Hala je moderno opremljena sa svom modernom opremom, a u punu funkciju će kada se završi marina – kazao je direktor  Navicona Robert Jovanović.

NAVICON1

Ukupan kapacitet suhe marine je odlaganje 150 plovila prosječne veličine. Uz suhu marinu Navicon je kupio susjedno zemljište u površini od deset tisuuća kvadrata na kojem bi trebali biti izgrađeni skladišni i servisni prostori. Građevinsku dozvolu za izgradnju marine u uvali Muroskva, čiji je sastavni dio suha marina u Poduzetničkoj zoni, tvrtka Navicon očekuje  da će biti izdana za nekoliko dana. Naime, ta tvrtka je dobila je koncesiju za gradnju marine u Muroskvi i radovi bi trebali uskoro započeti. Marina će imati 180 vezova i trebala bi biti dovršena do lipnja 2016. godine. Tijekom glavne turističke sezone radovi će biti zaustavljeni i nastavljeni nakon završetka  sezone. Investicija je vrijedna 5,5 milijuna eura, a u konačnici čitav projekt marine, suhe marine i skladišnog prostora procjenjuje se na oko deset mijuna eura.

Navic2

Najesen bi trebali započeti radovi na izgradnji mosta u Poduzetničku zonu Zapad koja se time spaja na cestu Novi – Bribir, na predjelu Mikulja. Most bi trebao biti u funkciji iduće godine u ožujku. Vrijednost te investicije je četiri milijuna kuna, a novim mostom lakše i brže će se moći ući u Poduzetničku zonu Zapad. Investitor je Grad Novi Vinodolski.

nmv4

Gradonačelnik sa suradnicima posjetio je i gradilište marine u akvatoriju gradske luke čiji je investitor tvrtka Nautica Mare, koja je od Vlade RH dobila koncesiju za marinu 2008. godine. Svih osam građevinskih dozvola je izdano i radovi na marini su započeli u veljači ove godine, a po odluci Vlade bi trebali završiti do kraja sljedeće godine. Sada se nasipava područje gdje će se graditi centralni objekt i sekundarni lukobran, a u sezoni će se radovi zaustaviti te nastaviti nakon glavne turističke sezone.

nas5

– Nama je bitno da se taj, jedan od najvećih projekata za Grad, završi i da dok se gradi ne ugrožavaju druge aktivnosti – promet i turistička sezona – kazao je gradonačelnik Oleg Butković. Investicija u marinu je vrijedna oko 12 milijuna eura, a marina bi trebala imati više od dvjesto vezova.

zeljak261

 

 

 

Skip to content