Novosti


GRADONAČELNIK POZVAO PREDSTAVNIKE UDRUŽENJA OBRTNIKA NA RAZGOVOR O PROBLEMIMA KOJI IM OTEŽAVAJU RAD I POSLOVANJE

Na području Grada Novog Vinodolskog djeluje 221 obrtnik, od čega oko 139 obrta radi tijekom cijele godine. Obrtnici u svojem radu pokrivaju širok spektar gospodarskih djelatnosti; turizam, ugostiteljstvo, trgovinu, proizvodnju i održavanje opreme i uređaja, prijevoz, građevinarstva i dr.  Kroz Udruženje obrtnika formirano je 6 sekcija: Ugostitelji i turistički djelatnici, Frizeri i kozmetičari, Trgovina, Prijevoznici, Uslužne djelatnosti, Obrti za intelektualne usluge. Sekcijama upravljaju predsjednici sekcija. Kroz sekcije se obrtnici sastaju, raspravljaju o aktualnostima, međusobno podupiru i surađuju.

U četvrtak, 14.veljače, u uredu Gradonačelnika, održan je sastanak predstavnika Grada Novi Vinodolski, komunalno-trgovačkih poduzeća, TZG Novi Vinodolski i Udruženja obrtnika Novi Vinodolski, te organizatora događanja, a na temu problema koji obrtnicima otežavaju poslovanje.

Da bi utvrdili koji problemi brinu obrtnike Novog Vinodolskog, Svemir Rakar, predsjednik udruženja, Siniša Tomić, potpredsjednik udruženja i predsjednik sekcije ugostitelja i turističkih djelatnika i Matea Rubčić, tajnica udruženja, održali su niz prethodnih sastanaka i to po sekcijama.

Predstavnici Udruženja obrtnika gradonačelniku i suradnicima na sastanku su iznijeli promišljenja o: komunalnoj problematici, zbrinjavanju određenih vrsta otpada, porezu na potrošnju, paušalnom porezu na dohodak od iznajmljivanja, turističkim manifestacijama i poboljšanju pružanja ugostiteljskih usluga na istima, označavanju biciklističkih staza, potrebi za osnivanjem tima za destinacijski menadžment, brendiranju destinacije, potrebi za kontrolom uvjeta u kojima se na plažama vrši djelatnost usluživanja hrane, uređenju parka, šetnice i štandova koji se nalaze duž šetnice, uređenju Korza, naknadi za plaćanje spomeničke rente, promidžbi obrtnika, imenovanju predstavnika obrtnika u turističkom vijeću, oživljavanju tržnice, suradnji s Gradom u pravnim i savjetodavnim pitanjima,  programu mjera poticanja razvoja poduzetništva i mnogim drugim pitanjima…

Gradonačelnik je svima zahvalio na dolasku i konstruktivnim kritikama i idejama, te najavio nastavak suradnje i zajedničko pronalažanje rješenja za postavljena pitanja, a za dobrobit svih dionika u gospodarstvu.

 

Skip to content