Novosti


Gradonačelnik ugostio ekipu pomladka Crvenog križa Grada Novog Vinodolskog

Gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Oleg Butković, dipl. ing. primio je jučer ekipu pomlatka Gradskog društva Crvenog križa Novog Vinodolskog koju čine osam učenica osmih razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića koja je na međužupanijskom natjecanju pomlatka i mladeži Crvenog križa Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije osvojila treće mjesto u konkurenciji dvadeset ekipa.  

Kilometri novog cjevovoda U tijeku je planirana izgradnja cjevovoda od Smokvice za Sibinj -Kijac u dužini od 7.500 metara, s centralnom vodospremom u naselju Sibinj. U tijeku je i natječaj za odabir izvođača za izgradnju vodoopskrbnog sustava Bater u dužini od 7.500 metara s pumpnim stanicama u Ledenicama i centralnom vodospremom u Bateru. U probnom radu je novoizgrađeni dio vodospreme Mala Draga, zapremnine deset tisuća prostornih metara vode i vodoopskrbni sustav Gornji Kraj u Crikvenici, koji će ovih dana svečano biti pušteni u rad. Istodobno gradi se vodoopskrbni sustav Jadranovo u kojem su u gradnji vodospreme Vicići i Šepci, precrpne stanice Jadranovo i Vicići te devet kilometara transportnih i gravitacijskih cjevovoda, a tom izgradnjom omogućit će se spajanje sadašnjeg žrnovničkog vodovodnog sustava od naselja Klanfari do Dramaljskog Selca – doznajemo od direktora Vodovoda Žrnovnica, Josipa Ježića, koji je zajedno s predsjednikom Skupštine KTD Vodovoda Žrnovnica Milivojem Vidmarom i predsjednikom Nadzornog odbora Vjekoslavom Lončarićem obišao vodospremu Mala Draga. Čelnici Vodovoda Žrnovnica kažu da se u povodu velike obljetnice priprema i njezino obilježavanje izdavanjem monografije te puštanje u rad novih vodoopskrbnih sustava, kao i preseljenje KTD Vodovoda Žrnovnica u novokupljene prostore nekadašnjeg DIP-a u stečaju. Tako Vodovod Žrnovnica u toj poslovnoj zoni Pavlomir danas raspolaže s deset tisuća metara poslovnog prostora od toga je četiri tisuće metara četvornih zatvorenih hala u kojima su radionički, skladišni i uredski prostori. Za kupnju tih poslovnih prostora izdvojeno je pet milijuna kuna.
U pripremi je izrada novog desetogodišnjeg programa razvoja do 2015. kojim se planira stopostotno vodificiranje s područja svih lokalnih samouprava koje pokriva Vodovod Žrnovnica. Tim programom omogućit će se spajanje regionalnih vodovoda Kvarnera s Vodovodom Senj u Ličko-senjskoj županiji.

Skip to content