Novosti


GRADSKA DELEGACIJA OBIŠLA GRADILIŠTE SANITARNE KANALIZACIJE NA PRISIKI

Novi Vinodolski je veliko gradilište. Osim dvije marine koje se grade, u izgradnji je i most na ulazu u Poslovnu zonu Zapad te čak na tri dijela Novog Vinodolskog kanalizacijski sustavi, u sklopu kojih će biti položeno šest kilometara cijevi – i kanalizacijskih i vodvodinih. U kanalizaciju se investira 8,5 milijuna kuna, a moći će se priključiti 270 objekata.

20160503 082733

Gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Velimir Piškulić, direktor KTD Vodovoda Žrnovnica Igor Uremović i direktor investicija i razvoja Vodovoda Žrnovnice Mladen Peričić te pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje Domagoj Kalanj obišli su jučer gradilište sanitarne kanalizacije u naselju Prisika,  gdje su ih dočekali predstavnici izvođača Svigo Teh-a. Tom prigodom izraženo je zadovoljstvo tempom kojim se izvode radovi, a strojevi bi trebali napustiti naselje početkom lipnja. Na kanalizacijski sustav na Prisici spaja se 65 domaćinstava u kojima zimi živi 250 stanovnika, a ljeti petstotinjak korisnika.

Na Prisiki će se položiti 1,5 kilometara kanalizacijskih cijevi, a vrijednost investicije je 2,8 milijuna kuna s PDV-om. Projekt financiraju Hrvatske vode s 90 posto sredstava. Radovi se izvode u dvije faze. Prva će biti završena početkom liplja, do kada se očekuje da će biti završene dvije trećine radova, koji podrazumijevaju polaganje više do kilometra cijevi, a najesen će se nastaviti. Rok za završetak je kraj godine. 

20160503 082331

Po završetku radova na Prisici gotovo cijelo naselje Novi Vinodolski imat će kanalizaciju, a ostat će samo mali dio naselja na Krasi, koji će se također uskoro riješiti.

Osim Prisike, istovremeno se izvode radovi u naselju Pod Sveti Mikulj, gdje se polaže 2,5 kilometra kanalizacijske mreže te kilometar vodoopskrbne mreže. Vrijednost radova je 5,5 milijuna kuna. Na sustav kanalizacije priključit će se 160 stambenih objekata. Radovi će se i u tom naselju izvoditi do početka turističke sezone, a završit će na jesen.

Treće gradilište sanitarne kanalizacije je u naselju Mikulja, gdje se polaže 620 metara kanalizacije i obnavlja dio vodoopskrbnog sustava. Vrijednost radova je oko 1,5 milijuna kuna, a rok završetka je kraj listopada. I na tom gradilištu radovi će se obustaviti početkom turističke sezone. Na kanalizacijski sustav će se priključiti pedesetak kuća.

Nakon Novog Vinodolskog, na redu je izgradnja kanalizacijskih sustava u Grabrovoj, Povilama i Klenovici, za što se već izrađuju projekti, a za neke dijelove već se čekaju lokacijske dozvole.

Skip to content