Novosti


GRADSKO VIJEĆE PRIHVATILO SMJERNICE ZA ORGANIZACIJU I SUSTAV ZAŠTITE I SPAŠAVANJA NA PODRUČJU GRADA NOVOG VINODOLSKOG ZA 2015. GODINU

P7300202

Gradsko vijeće Grada Novog Vinodolskog na svojoj 17. sjednici, održanoj 30. srpnja 2015. godine, jednoglasno je prihvatilo Izvješće o stanju sustava zaštite i spašavanja na području Grada Novog Vinodolskog za 2014. godinu te Smjernice za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja na području Grada Novog Vinodolskog  za 2015. godinu, koje je obrazložio Velibor Topolovec, tajnik DVD-a San Marino Novi Vinodolski. Prije toga pročelnica Maja Pilepić kazala je što Grad Novi Vinodolski čini vezano za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja. Tijekom 2014. i 2015. godine organizirane su edukativne radionice te se i dalje sustavno radi na nabavci opreme.

P7300199

Topolovec je rekao da su 2014. i 2015.  bile ekstremne godine – lani po velikoj količini oborina, kada su zabilježene i poplave u Novom, a ova godina je ekstremno topla. Istaknuo je i dalje najveće probleme vatrogasaca – smještaj i uvjete rada DVD-a te je posebno naglasio problem zakrčenosti ulica parkiranim vozilima, naročito noću, zbog čega vatrogasci ne mogu izaći sa svojim vozilima na intervenciju. Naglasio je da su posebno zakrčene ulice Kralja Zvonimira, Krmpotska i Antuna Mažuranića.

Predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić kazao je kako su komunalni radari stalno na terenu i pokrivaju cijeli grad, a za nepropisno parkirana vozila naplaćuju kazne. Upozorio je također na problem zakrčenosti pojednih ulica tijekom ljetne sezone, a “zbog nemogućnosti izlaska na intervencije vatrogasaca svi smo ugroženi u tom smislu”.

Marinko Buljat, HDZ,  istaknuo je da bi trebalo raditi na tome da se izgrade ceste prema Barbari i Krminu, a Topolovec je odgovorio da su te ceste u planu, a da su vatrogasci bez prilaznih cesta u nenaseljenim dijelovima onemogućeni djelovati. 

P7300197

Zoran Rubčić, nezavisna lista, založio se da komunalno društvo Ivanj nabavi specijalno vozilo “pauk”, a Topolovec je odgovorio da zakonska regulativa onemogućuje isplativost ” pauka” te da na području Novog Vinodolskog nema ni deset mjesta gdje pauk može intervenirati zbog uskih ulica, zbog čega su koncesionari nezainteresirani.

Gradsko vijeće je prihvatilo program rada Savjeta mladih Grada Novog Vinodolskog te Odluku o stavljanju van snage Odluke o izradi UPU Porto Teplo, budući da je izgradnja punionice vode određena u PP Primorsko – goranske županije, kao investicija od županijskog značaja.

U Komisiju za Statut i Poslovnik  imenovan je Vladimir Mrzljak, umjesto preminulog člana Borisa Pokupca, a vijećnica SDP – a Tonica Radić bila je pri glasovanju suzdržana.

Skip to content